دوره 17، شماره 6 - ( 6-1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 127-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farhadi M, Hosseini S S, Sedighi K. Experimental Study of Solar Distillation using PCM and Flow Turbulators. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (6) :117-127
فرهادی موسی، حسینی سید شرف الدین، صدیقی کورش. مطالعه آزمایشگاهی سیستم آب شیرین کن خورشیدی با استفاده از PCM و متلاطم ساز های جریان. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (6) :117-127

1- استاد مهندسی مکانیک/ دانشگاه نوشیروانی بابل ص.پ. 484
2- دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
3- هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
مناطق دارای پتانسیل بالای استفاده از انرژی پاک و نامحدود خورشیدی گزینه مناسبی برای بکارگیری سیستم‌های آب‌شیرین‌کن خورشیدی می‌باشند. ایران دارای مناطق وسیع برخوردار از تابش مناسب خورشید بوده و با وجود منابع آب‌شور در شمال و جنوب کشور، موقعیت مناسبی برای بکارگیری سیستم‌های آب‌شیرین‌کن خورشیدی را داراست. تحول و پیشرفت عملکرد آب‌شیرین‌کن‌های خورشیدی در دستور کار محققین در سال‌های اخیر بوده است تا بتوانند بیشترین بهره را از توسعه این سیستم در شرایط بحران آب داشته باشند. در این تحقیق با استفاده از یک سیستم آب‌شیرین‌کن خورشیدی به بررسی همزمان اثر ذخیره‌سازی گرمای اضافی با استفاده از PCM ها و بکارگیری متلاطم‌سازها در مسیر جریان یک مبدل مارپیچ و همچنین اعمال تغییرات در دبی آب شور، در دبی تولیدی آب شیرین در منطقه معتدل مرطوب پرداخته شده است که بررسی همزمان این شرایط نوآوری این تحقیق می‌باشد. این آزمایشات در طول یک سال انجام گرفته است. نتایج آزمایشات نشان داده که در ماه‌های سرد (آذر تا فروردین) استفاده از PCM تاثیری در کارایی سیستم ندارد. اما تاثیر PCM روی افزایش زمان کار سیستم در ماه‌های گرم (اردیبهشت تا آبان) از تاثیر مخزن ذخیره آب گرم بیشتر است. نتایج، افزایش میزان آبدهی سیستم در اثر استفاده از مخزن ذخیره‌سازی گرما تا 7% و استفاده از PCM تا 14% را نشان می‌دهد. همچنین استفاده از متلاطم‌سازها نیز توانسته است با افزایش میزان انتقال حرارت تا 14% نسبت به حالت ساده، موجب افزایش میزان آبدهی سیستم گردد. بیشترین میزان آب شیرین استحصالی نیز 2250 میلی لیتر در روز بوده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1395/10/25 | پذیرش: 1396/1/22 | انتشار: 1396/3/10