دوره 14، شماره 10 - ( 10-1393 )                   جلد 14 شماره 10 صفحات 70-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nouri N, Gharavian H R, Valipour A. Simulation and optimization of Tonpilz transducer by FEM and comparing the results with electroacoustic tests. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (10) :63-70
نوری نوروز محمد، غرویان حمیدرضا، ولی پور چهارده چریک علی. شبیه سازی و بهبود عملکرد ترانسدیوسر تانپیلز به روش اجزاء محدود و مقایسه آن با نتایج عملی تست های الکتروآکوستیکی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (10) :63-70

1- دانشگاه علم وصنعت ایران
2- دانشگاه علم و صنعت ایران
آکوستیک زیرآبی به علت کاربردهای زیادی که دارد، به موضوعی پراهمیت برای محققان بدل شده است. چیدمانی از ترانسدیوسرهای الکتروآکوستیکی که آرایه نامیده می شود به عنوان ابزارهای فرستنده و گیرنده امواج صوتی در زیر آب مورد استفاده قرار می گیرند. پرکاربردترین ترانسدیوسر مورد استفاده در آرایه ها، ترانسدیوسر تانپیلز می باشد. برای طراحی و تحلیل این ترانسدیوسرها می توان از روش های مختلف تحلیلی یا حل عددی استفاده کرد. در این مقاله تلاش شده با استفاده از مدل اجزاء محدود، رفتار این ترانسدیوسر به طور کامل شبیه سازی شده و مهمترین پارامترهای سنجش عملکرد آن مورد بررسی قرار گیرند. همچنین برای صحت سنجی مدل اجزاء محدود، نمونه ی این ترانسدیوسر نیز ساخته شده و مورد تست های الکتروآکوستیکی قرار می گیرد. با مقایسه نتایج مدل شبیه سازی شده با مدل تست شده، مشاهده می شود که مدل اجزاء محدود می تواند رفتار الکتریکی و آکوستیکی ترانسدیوسر را به خوبی پیش بینی کند. ضمن اینکه افزودن عوامل میراکننده به سیستم می تواند باعث افزایش پهنای باند فرکانسی شود. در نهایت سعی شده تا با ایجاد تغییراتی در ساختار ترانسدیوسر، پاسخ فرکانسی آن‌ها تا حد امکان بهبود داده شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ابزار دقیق|جریان صوتی
دریافت: 1392/12/4 | پذیرش: 1393/2/20 | انتشار: 1393/7/2