دوره 10، شماره 1 - ( 3-1389 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 62-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hojjat Y, Mohamadi Moghadam M, Sheikhi M M, . M. Mousavi Hondori H. Experimental and Numerical Analysis to Evaluate the Effect of Different Parameters on Active Magnetic Bearing System. Modares Mechanical Engineering 2010; 10 (1) :51-62
حجت یوسف، محمدی‌ مقدم مجید، شیخی محمدمراد، موسوی‌هندری حسین. بررسی پارامترهای مؤثر سامانه یاتاقان مغناطیسی فعال به‌صورت تجربی و عددی. مهندسی مکانیک مدرس. 1389; 10 (1) :51-62

1- دانشگاه تربیت مدرس
- یک سامانه یاتاقان مغناطیسی فعال طراحی و ساخته شده که در آن، با اعمال جریان کنترل شده به سیم‌پیچ‌ها، توسط یک کنترل کننده ID، نیروی جاذبه الکترومغناطیسی ایجاد و فاصله بین میله و آهنرباها کنترل می‌شود.سپس تأثیر پارامترهایی مانند فرکانس نمونه‌برداری، الگوی تحریک آهنرباها و فاصله هوایی بین رتور و استاتور بر پایداری سامانه یاتاقان مغناطیسی به‌صورت آماری با استفاده از نتایج آزمایشی تجربی تحلیل و بررسی شده است. همچنین تحلیل دینامیکی و تأثیر میدان مغناطیسی و تحلیل نیرو و با استفاده از تحلیل عددی ارائه شده است. با توجه به غیر‌خطی بودن سامانه تعلیق یاتاقان مغناطیسی، از نتایج این آزمایش برای بررسی اثر غیر‌خطی و کنترل مناسبتر سامانه استفاده شده است. در تحلیل عددی نحوه و شکل خطوط میدان مغناطیسی، پراکندگی و توزیع چگالی شار مغناطیسی و نیروی مغناطیسی اعمال شده بر میله آهنی به دو روش کار مجازی و تنسور تنش ماکسول بررسی شده است. در تحلیل آماری، نتایج تجربی مربوط به تأثیر تغییرات فرکانس و فاصله هوایی بین رتور و استاتور برای تعیین نقاط پایدار کاری استفاده شده است.

دریافت: 1386/6/8 | پذیرش: 1387/2/29 | انتشار: 1389/3/20