دوره 15، شماره 8 - ( 8-1394 )                   جلد 15 شماره 8 صفحات 331-323 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fathi R, Lotfan S, Ettefagh M M. Statistical analysis of random uncertainty in the pipes conveying multi-phase flow based on nonlinear dynamic model. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (8) :323-331
فتحی رضا، لطفان سعید، اتفاق میر محمد. بررسی آماری نامعینی اتفاقی در لوله‌‌های حامل جریان چندفازی بر اساس مدل دینامیکی غیرخطی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (8) :323-331

1- دانشگاه تبریز
2- استادیار دانشگاه تبریز
تحقیقات زیادی در زمینه‌ی بررسی رفتار ارتعاشی لوله‌های حامل جریان چندفازی موجود است. با وجود تحقیقات فراوان، بررسی آماری دقیق و جامعی روی پاسخ دینامیکی سیستم مذکور انجام نشده است؛ بنابراین در این مقاله، ابتدا با استفاده از اصل همیلتون معادله‌ی غیرخطی حاکم بر ارتعاشات عرضی لوله‌ی حامل سیال استخراج شده است. غیرخطینگی در سیستم ناشی از در نظر گرفتن جابجایی بزرگ می‌باشد. اندرکنش بین لوله و سیال در جریان چندفازی و نامعینی‌های منتجه به صورت تحریک خارجی تصادفی با تابع توزیع نرمال در نظر گرفته شده است. پس از استخراج معادله‌ی حاکم و گسسته‌سازی آن به روش گالرکین، معادلات زمانی به روش عددی حل شده است. با استفاده از شبیه‌سازی مونت‌کارلو، پارامترهای آماری پاسخ دینامیکی سیستم استخراج شده است. با مطالعه‌ی میانگین خیز یک نقطه از لوله و همچنین در نظر گرفتن حدود بالا و پایین متناظر، (بازه‌ی قابلیت اطمینان) نتایج جامعی از تأثیرات نامعینی‌های بیان ‌شده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. نتایج بررسی نشان می‌دهد که با افزایش سرعت سیال تأثیرات نامعینی در سیستم کاهش پیدا می‌کند. همچنین در نظر گرفتن غیرخطینگی در سیستم باعث افزایش احتمال تخطی از حد حالت مشخص می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1394/1/29 | پذیرش: 1394/3/24 | انتشار: 1394/4/13