دوره 14، شماره 13 - ( ويژه‌نامه اول 1393 )                   جلد 14 شماره 13 صفحات 26-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zeinali S, Hosseini Pour E, Shanbedi M. Experimental Investigation of Heat Transfer Coefficient and Pressure Drop of Carbon Nanotubes-Water Nanofluid under Constant Heat Flux. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (13) :19-26
زینالی هریس سعید، حسینی پور ابراهیم، شنبدی مهدی. بررسی تجربی ضریب انتقال حرارت و افت فشار نانوسیال نانولوله‌ کربن-آب تحت بار حرارتی ثابت. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (13) :19-26

1- استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
2- فردوسی مشهد
در این مطالعه، رفتار انتقال حرارت جابجایی اجباری و افت فشار نانوسیال نانولوله‌های کربنی چند جداره بر پایه آب دیونیزه در حال جریان از طریق لوله مدور افقی تحت شرایط مرزی بار حرارتی دیواره ثابت به‌صورت تجربی مورد ارزیابی قرار گرفته است. به همین منظور، ابتدا سوسپانسیون آبی همگن نانولوله‌های کربنی به کمک فعال‌کننده سطحی صمغ عربی در غلظت‌های 05/0، 1/0 و 2/0% وزنی تهیه شده است. سپس، نانوسیال‌های فوق‌الذکر در رژیم جریان آرام و گستره اعداد رینولدز 800 تا 2000 در دستگاه بار حرارتی ثابت مورد آزمایش قرار گرفته است. نتایج نشان داده است که با افزودن مقدار بسیار کمی از نانولوله‌های کربنی به آب، ضریب انتقال حرارت جابجایی به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. همچنین با افزایش غلظت نانولوله‌های کربنی و عدد رینولدز، ضریب انتقال حرارت جابجایی افزایش می‌یابد. با این حال، تأثیر افزایش غلظت نانولوله‌های کربنی نسبت به افزایش عدد رینولدز بیشتر بوده است. علاوه بر این، داده‌های افت فشار در غلظت‌ها و اعداد رینولدز مختلف بررسی شده است. در غلظت‌های پایین نانولوله‌های کربنی، مقدار افت فشار در نانوسیالات محتوی نانولوله‌های کربنی و سیالات پایه تقریباً برابر شده است و اختلاف بین آن‌ها قابل چشم‌پوشی است. در نتیجه توان اضافی برای پمپ نانوسیال نانولوله کربنی/ آب در غلظت‌های پایین مورد نیاز نیست. بیشترین میزان افزایش ضریب انتقال حرارت 8/42% بوده است که در رینولدز 2027 و غلظت 2/0% وزنی رخ داده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم|سیستمهای میکرو و نانو|مکانیک سیالات و انتقال حرارت تجربی
دریافت: 1393/1/31 | پذیرش: 1393/2/31 | انتشار: 1393/7/12