دوره 15، شماره 9 - ( 9-1394 )                   جلد 15 شماره 9 صفحات 395-389 | برگشت به فهرست نسخه ها

Torabi A R, Amininejad S, Berto F. Fracture prediction of V-notches with end holes under combined tension-shear loading using the strain energy density criterion. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (9) :389-395
ترابی علیرضا، امینی نژاد شهاب، برتو فیلیپو. پیش بینی شکست شیارهای V شکل با سوراخ انتهایی تحت بارگذاری مرکب کششی- برشی با استفاده از معیار چگالی انرژی کرنشی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (9) :389-395

1- استادیار/دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، گروه مهندسی هوافضا
2- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد/ دانشگاه تهران
3- استاد/ دانشگاه پادوآ ایتالیا
شیارها یکی از ناپیوستگی های معمول در سازه های مهندسی می‌باشند که به جهت اهداف طراحی ایجاد می‌گردند. در رابطه با شیارهای V شکل موجود در قطعات از جنس ترد، به علت تمرکز تنش بالا در همسایگی نوک شیار، ترک های ایجاد شده در این ناحیه باید رفع و تعمیر گردند تا از شکست ترد جلوگیری به عمل آید. یکی از معمول ترین روش های تعمیراتی، ایجاد یک سوراخ دایره ای در نوک شیار V شکل است. این سوراخ، ترک را رفع نموده و هندسه شیار اولیه را به یک شیار V شکل با سوراخ انتهایی تغییر می‌دهد. به علت تغییر هندسه، ظرفیت تحمل بار شیار جدید با شیار اولیه تفاوت خواهد داشت. لذا، برای تضمین ایمنی سازه تعمیر شده، بررسی شکست شیار جدید در برابر بارهای وارده امری ضروری می‌باشد. در تحقیق حاضر، ابتدا، نمونه آزمایشگاهی جدیدی با نام دیسک برزیلی دارای شیار مرکزی V شکل با سوراخ انتهایی و از جنس پلکسی گلاس جهت انجام آزمایش های شکست در دمای اتاق مد نظر قرار می گیرد. بارهای شکست تجربی ثبت شده و تعدادی داده جدید آزمایشگاهی در رابطه با شکست ترد شیارهای V شکل با سوراخ انتهایی تحت بارگذاری مرکب فراهم می شود. سپس، برای پیش بینی بارهای شکست تجربی، معیار چگالی انرژی کرنشی مد نظر قرار می گیرد. از نتایج به دست آمده مشخص می شود که معیار چگالی انرژی کرنشی توانایی پیش بینی موفقیت آمیز استحکام استاتیکی در نمونه های ‌دیسک برزیلی شیاردار دارای زوایای مختلف دهانه شیار و شعاع های گوناگون نوک شیار را داراست.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: خزش، خستگی و شکست
دریافت: 1394/4/7 | پذیرش: 1394/5/13 | انتشار: 1394/5/31