دوره 17، شماره 10 - ( 10-1396 )                   جلد 17 شماره 10 صفحات 57-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azimi A, Teymourtash A R. A comparison between polydispersed and monodispersed radius modeling techniques of droplets in condensing steam flow in a supersonic nozzle by Eulerian-Lagrangian method. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (10) :47-57
عظیمی علی، تیمورتاش علیرضا. مقایسه مدل‌سازی چندشعاعی و تک شعاعی قطرات در جریان چگالشی بخار داخل یک شیپوره مافوق صوت در چهارچوب اویلری-لاگرانژی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (10) :47-57

1- دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- استاد-دانشگاه فردوسی مشهد
پدیده‌ی چگالش در جریان بخار باعث ایجاد قطرات با اندازه‌های مختلف می‌شود. برای پیش‌بینی دقیق رفتار جریان دوفازی بخار-مایع، لازم است تا تأثیر تمام دسته قطرات با اندازه‌های مختلف بر بخار در نظر گرفته شود. در این تحقیق برای تحلیل جریان یک‌بعدی بخارتر در یک شیپوره‌ی همگرا-واگرای مافوق صوت، از معادله جوانه زایی در چهارچوب اویلری-لاگرانژی استفاده شده است. روش‌های چند‌شعاعی و تک‌شعاعی، برای مدل‌سازی قطرات تشکیل شده در جریان بخار، با یکدیگر مقایسه شده‌اند. در روش چند‌شعاعی، تمام دسته قطرات تشکیل شده در ناحیه‌ی چگالش ناگهانی، بدون ادغام با سایر دسته قطرات، در محاسبات حفظ می‌شوند؛ اما در روش تک‌شعاعی این دسته قطرات با یکدیگر ادغام شده و در غالب یک گروه با شعاع متوسط در محاسبات منظور می‌شوند. روش چند‌شعاعی از این لحاظ که قادر به پیش‌بینی طیف قطرات با اندازه‌های مختلف است، نسبت به روش تک‌شعاعی به واقعیت نزدیک‌تر است و لذا دارای مزیت است. مقایسه نتایج حاصل از این دو روش با شواهد تجربی حاکی از آن است که شعاع پیش‌بینی شده برای قطرات از روش چند‌شعاعی، نسبت به روش تک‌شعاعی، در هر چهار نازل مورد بررسی به مقادیر تجربی نزدیک‌تر می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی
دریافت: 1396/2/24 | پذیرش: 1396/6/10 | انتشار: 1396/7/7