دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 154-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hoseininezhad S S, Amanifard N, Mohaddes Deylami H, Dolati F. Numerical study of flow characteristics around a NACA 4412 asymmetric airfoil under the influence of electric field. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :147-154
حسینی‌نژاد سید سعید، امانی فرد نیما، محدث دیلمی حامد، دولتی فرید. بررسی عددی مشخصه‌های جریان حول بالواره نامتقارن NACA 4412 تحت تاثیر میدان الکتریکی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :147-154

1- دانشگاه گیلان
2- دانشیار هیأت علمی دانشگاه گیلان
یکی از روش‎‌های نوین در زمینه کنترل فعال جریان استفاده از محرک الکتروهیدرودینامیک است که به وسیله تزریق مومنتم به لایه مرزی سبب جلوگیری از وقوع پدیده جدایش و کاهش ضریب بازدارندگی می‌شود. در تحقیق حاضر، میدان جریان و مشخصه‌های آیرودینامیکی از قبیل ضریب بازدارندگی و ضریب فشار بر روی بالواره نامتقارن NACA 4412 بدون حضور میدان الکتریکی و همچنین تحت تاثیر محرک الکتروهیدرودینامیکی در شرایط دو بعدی، آشفته، غیرقابل تراکم و پایدار با روش حجم محدود به صورت عددی مورد تحلیل قرار گرفته است. در این بررسی زوایای حمله‌ و ولتاژهای مختلف در نظر گرفته شده است و الکترود تزریق‌کننده در مکان‌ها و فواصل متفاوت از سطح بالایی بالواره قرار داده شده و تاثیر آن بر ضریب بازدارندگی مشاهده شده ‌است. نتایج عددی نشان می‌دهد با افزایش ولتاژ اعمالی و کاهش زوایه حمله ضریب بازدارندگی کاهش می‌یابد. همچنین مکان قرارگیری الکترود تزریق‌کننده و فاصله آن از الکترود جمع‌کننده تاثیر بسزایی در به تاخیر انداختن نقطه جدایش دارد. از سویی دیگر، طبق نتایج بدست آمده، تاثیر ایجاد شده توسط میدان الکتریکی موجب کاهش حجم ناحیه دنباله گردابه‌های سطح بالای بالواره می‌شود.
متن کامل [PDF 2066 kb]   (7202 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آئرودینامیک|دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1392/10/2 | پذیرش: 1392/11/1 | انتشار: 1393/4/2