دوره 17، شماره 1 - ( 1-1396 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 440-431 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karami Pabandi H, Movahedi M, Kokabi A H. Effect of tool rotational speed on friction spot joining of aluminum/polymer. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (1) :431-440
کرمی پابندی حسین، موحدی مجتبی، کوکبی امیرحسین. ﺍﺛﺮ ﺳﺮﻋﺖ ﭼﺮﺧﺸﯽ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﺩﺭ ﺍﺗﺼﺎﻝ ﺍﺻﻄﮑﺎﮐﯽ ﻧﻘﻄﻪﺍی ﺁﻟﻮﻣﻴﻨﻴﻮﻡ/ﭘﻠﻴﻤﺮ. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (1) :431-440

1- دانشگاه صنعتی شریف
در این پژوهش، یک فرآیند جدید جوشکاری اصطکاکی نقطه‌ای به نام "جوشکاری اصطکاکی نقطه‌ای با سوراخ رزوه‌دار"، برای اتصال ورق‌های آلومینیوم و پلی‌پروپیلن تقویت شده با الیاف کوتاه کربن معرفی شده است. در این روش، اتصال بر اساس پر شدن مجدد سوراخ رزوه‌دار بر روی ورق فلزی توسط مذاب پلیمر انجام می‌گیرد. مکانیزم‌های اتصال با استفاده از مطالعات ماکرو و میکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، اثر سرعت چرخشی ابزار بر استحکام و انرژی شکست اتصال در دو آزمون کشش-برش و کشش متقاطع ارزیابی شد. نتایج نشان می‌دهند که سوراخ ایجاد شده به طور کامل توسط مذاب پلیمر پر می‌شود. تشکیل لایه‌ی واکنشی متشکل از عناصر Al، C و O و همچنین ایجاد قفل مکانیکی بین دیواره‌ی سوراخ رزوه‌دار و پلیمر منجمد شده در داخل سوراخ، از عوامل موثر بر استحکام اتصال هستند. بیشترین استحکام برشی اتصال حدود 80 درصد استحکام ورق کامپوزیت پلیمری بدست آمد. استحکام و انرژی شکست اتصال با افزایش سرعت چرخشی ابزار افزایش یافت که دلیل آن با مطالعه سطح شکست اتصال و تغییرات سختی پلیمر منجمد شده در داخل سوراخ مشخص گردید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جوشکاری
دریافت: 1395/8/28 | پذیرش: 1395/10/4 | انتشار: 1395/10/29