دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 394-389 | برگشت به فهرست نسخه ها

Torbati S, Daneshmehr A. Modeling athlete’s heart syndrome caused by hypertension in strength training. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :389-394
تربتی سعید، دانش‌مهر علیرضا. مدل سازی سندرم قلب ورزشکار در اثر افزایش فشار خون ناشی از ورزش های سنگین. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :389-394

1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران
2- هیئت علمی دانشگاه تهران گروه مکانیک
فعالیت‌های ورزشی سنگین و مداوم می‌توانند سبب افزایش فشار و حجم خون وارد شده به بطن‌ها و در نتیجه افزایش میزان بارگذاری ناشی از فشارخون به قلب انسان شوند. افزایش فشار و حجم خون بطن‌ها می‌تواند منجر به افزایش ضخامت دیواره و حجم آن‌ها‌ شود. در این پژوهش شبیه‌سازی ماکروسکوپیک سندروم قلب ورزشکار در اثر افزایش فشار خون با دیدگاه مکانیک محیط‌های پیوسته بر اساس روش‌های المان محدود انجام شد. سعی کردیم با استفاده از هندسه و بارگذاری دقیق‌تر و اصلاح روابط پیشین، نتایج را بهبود بخشیم. مشاهده کردیم اولا، افزایش ضخامت قلب که در پاسخ به افزایش فشار وارد بر دیواره به وجود آمده بود، به دلیل بیشتر بودن فشار داخل بطن چپ از این بطن آغاز شد و ثانیا، این افزایش ضخامت در ابتدا از نواحی پایین بطن چپ و غیر مجاور با بطن راست شروع و سبب جلوگیری از افزایش تنش وارده به آن قسمت گردید. در واقع در نواحی از جداره قلب که ضخیم شدگی بیشتر بود، در مقایسه با نواحی با ضخیم شدگی کمتر، تنش کمتری ایجاد شد. با گذشت زمان و افزایش سیکل‌های بارگذاری با فشار بالا ضخامت دیواره رفته رفته افزایش یافت تا ضریب رشد با مقدار بیشینه آن برابر شود. در انتها نشان دادیم که در صورت افزایش ضریب رشد و هایپرتروفی، پس از باربرداری مقداری تنش پسماند در قلب ایجاد می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک
دریافت: 1396/8/28 | پذیرش: 1396/11/23 | انتشار: 1396/12/19