دوره 14، شماره 2 - ( 2-1393 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 200-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khamedi R, Porsaeidi E, Jabbari M. An Investigation to Corrosion of Stainless Steels by Acoustic Emission Method. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (2) :195-200
خامدی رامین، پورسعیدی اسماعیل، جباری موسی. بررسی خوردگی فولادهای زنگ نزن با روش آکوستیک امیشن. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (2) :195-200

1- استادیار عضو هیات علمی گروه مکانیک- دانشکده مهندسی- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان
آکوستیک امیشن یکی از روشهای بررسی مکانیزم خوردگی می باشد که از این روش پیشرفته می‎توان برای تشخیص عیوب مختلف در سازه‌های تحت بار و اجزای آنها در زمینه تستهای غیر مخرب استفاده کرد. در این مقاله خورندگی محلولهای اسید سولفوریک و اسید کلریدریک بر روی فولادهای زنگ نزن 304، 316و فولاد GTD-450با استفاده از آکوستیک امیشن مورد بررسی قرار گرفته است. برای این موضوع، اطلاعات آکوستیک امیشن مربوط به آزمایشهای خوردگی جمع‌آوری و مورد تحلیل قرار گرفت. با توجه به نمودار آزمایشها مجموع کانت در نمونه‌های دارای تنش بسیار بیشتر از نمونه های بدون تنش است که ناشی از حساسیت بالای فولادهای زنگ نزن در خوردگی تحت تنش می‌باشد. همچنین بازه فرکانسی نمونه‌های دارای تنش از بازه فرکانسی نمونه های بدون تنش کمتر می‌باشد. مجموع کانت فولاد زنگ نزن 304 در نمونه‌های دارای تنش و بدون تنش بیشتر از فولاد زنگ نزن 316 می‌باشد. خوردگی ناگهانی و شدید در اسید کلریدریک برای مواد تست شده به ویژه در نمونه‌های تحت تنش فولاد زنگ نزن 304 مشاهده گردید که بسیار مخرب می‌باشد؛ زیرا این نوع از خوردگی باعث ایجاد حفره‌هایی با تمرکز تنش بالا و در نهایت شکست سازه می شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آزمون غیرمخرب
دریافت: 1392/2/21 | پذیرش: 1392/3/6 | انتشار: 1393/2/21