دوره 14، شماره 12 - ( 12-1393 )                   جلد 14 شماره 12 صفحات 34-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vakil-Tahami F, Zehsaz M, Mohammad Alizadeh Fard A. Multi-objective optimum design of an FG Al-SiC rotating disc with temperature dependent properties based on creep behavior. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (12) :23-34
وکیلی تهامی فرید، زهساز محمد، محمد علیزاده فرد آرش. طراحی بهینه‌ی چندهدفه‌ی دیسک دوار با ساختار هدفمند آلومینیوم- سیلیکون‌کاربیدی با خواص وابسته به دما بر اساس رفتار خزشی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (12) :23-34

1- هیئت علمی، دانشگاه تبریز
2- دانشجو، دانشگاه تبریز
در این مقاله پس از بررسی رفتار خزشی دیسک دوار ساخته‌شده از ترکیب هدفمند دو ماده‌ی آلومینیوم 6061 و سیلیکون‌کاربید، توزیع مواد و پروفیل ضخامت بهینه‌ی آن تعیین شده است .با گسترش معادله‌ی انتقال حرارت، توزیع دما در دیسک به‌دست آمده سپس با درنظر گرفتن توزیع دما، با گسترش معادله‌ی جابه‌جایی، رفتار ترمومکانیکی دیسک در خزش بررسی شده است. در معادلات فوق تمامی خواص فیزیکی تابع دما و درصد حجمی مواد فرض شده‌اند. خواص معادل با دو مدل موری- تاناکا و هاشین- شتریکمن به‌دست‌آمده و با نتایج موجود در ادبیات فن مقایسه شده است. معادلات ترمومکانیکی با روش شبه‌تحلیلی حل شده و برای اعتبارسنجی با پاسخ‌های تحلیلی در حالتی خاص مقایسه شده‌اند. پس از آن، طراحی بهینه در بخش‌های تک‌هدفه و چند‌هدفه و با استفاده از الگوریتم ژنتیکی انجام گرفته است. اهداف شامل افزایش ضریب اطمینان کمینه، کاهش وزن و کاهش بازه‌ی تغییرات ضریب اطمینان بیشینه و کمینه و متغیرهای طراحی نیز شامل درصدحجمی مواد در جدار داخلی و خارجی، توان الگوی توزیع مواد و توان پروفیل ضخامت می‌باشند. نتایج نشان می‌دهند که دو روش حل تحلیلی و شبه‌تحلیلی مطابقت کاملی داشه و دیسک بهینه دارای غنای بیشتری از سیلیکون در جدار خارجی بوده و پروفیل ضخامت آن نیز به‌صورت نزولی است. نتایج پژوهش، تناقض اهداف بهینه‌سازی را نیز آشکار می‌کنند و ازاین‌رو نتایج به‌صورت جبهه‌ی پارتو ارائه شده‌اند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|تحلیل تنش|خزش، خستگی و شکست|مواد مرکب
دریافت: 1393/1/28 | پذیرش: 1393/2/26 | انتشار: 1393/7/8