دوره 14، شماره 16 - ( ويژه‌نامه چهارم 1393 )                   جلد 14 شماره 16 صفحات 142-134 | برگشت به فهرست نسخه ها

pilafkan R, Zakavi S J, Bakhshi S. Frequency analysis of rectangular holed FG plates using three dimensional elasticity theory and meshless method. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (16) :134-142
پیل افکن رضا، زکوی سید جاوید، بخشی سوده. تحلیل فرکانسی صفحات مستطیلی سوراخ‌دار با تابع هدفمند سه‌بعدی با استفاده از تئوری سه‌بعدی الاستیسیته و روش بدون المان. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (16) :134-142

1- عضو هیئت علمی/ دانشگاه محقق اردبیلی
2- عضو هیئت علمی/دانشگاه محقق اردبیلی
3- دانشجو/دانشگاه محقق اردبیلی
در کار حاضر تحلیل سه بعدی فرکانسی صفحه نسبتا ضخیم با در نظر گرفتن اثر سوراخ دایره‌ای با استفاده از تئوری سه‌بعدی الاستیسیته و روش حل عددی بدون المان با میانیابی شعاعی نقطه‌ای، ارائه شده‌است. با استفاده از این روش عددی، میانیابی متغیر میدان (مانند جابجایی) با استفاده از فقط گره‌های توزیع شده در حجم صفحه انجام می‌گیرد. به‌طوریکه به دلیل نبود ارتباط میان گره‌ها، توزیع مورد نظر به هر صورت دلخواه انجام پذیر می‌باشد. جنس صفحه، ماده با تابع هدفمند، متشکل از دو فاز فلز و سرامیک می‌باشد. به‌طوریکه خواص مکانیکی آن در هر سه جهت طول، عرض و ضخامت صفحه، به‌طور مستقل از هم با استفاده از مدل موری- تاناکا تغییر می‌کند. تاثیر شعاع سوراخ، توان‌های مختلف کسر حجمی ماده با تابع هدفمند در هر سه جهت طول، عرض و ضخامت صفحه و همچنین تاثیر شرایط مختلف مرزی روی فرکانس‌های طبیعی صفحه با استفاده از برنامه نوشته شده در نرم‌افزار متلب و شبیه سازی صورت گرفته در نرم‌افزار آباکس مورد بررسی قرار گرفته‌است. نتایج حاصل با نتایج مقالات موجود مقایسه شده و نشان از دقت بالای روش مورد استفاده در کار حاضر دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات|روشهای عددی فاقد شبکه
دریافت: 1393/4/8 | پذیرش: 1393/6/19 | انتشار: 1393/8/10