دوره 13، شماره 8 - ( 8-1392 )                   جلد 13 شماره 8 صفحات 122-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saeedi R, Sadeghi M H. Design and optimization of Al-2024 Siemens generator fan blade forging process. Modares Mechanical Engineering 2013; 13 (8) :108-122
سعیدی رضا، صادقی محمد حسین، رضایی آناهیتا. طراحی و بهینه سازی فرآیند فورج پره فن ژنراتور زیمنس آلیاژ Al-2024. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (8) :108-122

1- کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
2- هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
3- کارشناس ارشد R&D ، شرکت مپنا ژنراتور، گروه مپنا
فرآیند فورج پره بدلیل هندسه پیچیده و دقت ابعادی بالا، نحوه جریان ماده پیچیده و ضخامت¬های متغیر و در بعضی موارد بسیار کم، فرآیندی پیچیده است. امروزه شبیه¬سازی المان محدود به عنوان یک روش قدتمند، بطور گسترده در فرآیندهای شکل¬دهی فلزات استفاده می¬شود. از مهمترین پارامترهای ورودی شبیه¬سازی عددی، رفتار ماده و شرایط اصطکاکی می¬باشند. آزمایش¬های عملی فشار استوانه و حلقه [رینگ] برای بدست آوردن این پارامترها برای آلیاژ آلومینیوم Al-2024 که برای تولید پره فن ژنراتور 202 مگا ولت آمپر زیمنس استفاده می¬شود، اجرا گردید. برای ارزیابی نتایج آزمایش¬ها و صحت شبیه¬سازی¬هایی که انجام می¬شود آزمایش¬های عملی اجرا شده است. به این ترتیب با توجه به هزینه¬های بسیار بالای ساخت نمونه اصلی پره، از آزمایش پرس جانبی استوانه استفاده شد. نتایج آزمایش عملی و شبیه¬سازی عددی تطابق بسیار خوبی با هم دارند. حفره قالب¬ نهایی و سپس پیش¬فرم¬های مورد نیاز برای دست¬یابی به پره Al-2024 فن ژنراتور زیمنس ، طراحی گردیده است. این مراحل شامل اکستروژن، خم، آپستینگ و مرحله نهایی برای بدست آوردن یک قطعه سالم و شرایط نیرویی مناسب می¬باشد. فرآیند نهایی در دماهای قالب و قطعه¬کار و نرخ کرنش¬های مختلف شبیه¬سازی شد و با بررسی نتایج، شرایط بهینه فورج ارائه گردید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روش اجزای محدود|روشهای ساخت|شکل دهی فلزات
دریافت: 1391/10/26 | پذیرش: 1392/2/6 | انتشار: 1392/6/1