دوره 14، شماره 12 - ( 12-1393 )                   جلد 14 شماره 12 صفحات 60-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

ansari M, Habibpour B, Salimi E, Adibi P. Experimental Study of Gas-Liquid Two-Phase Flow in the Consecutive Inclinations of a Large Bend. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (12) :52-60
انصاری محمدرضا، حبیب پور بابک، سلیمی ابراهیم، ادیبی پویان. مطالعه تجربی نمودارهای جریان دوفازی گاز-مایع در شیب‌های متوالی یک زانویی بزرگ. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (12) :52-60

1- دانشیار دانشگاه تربیت مدرس
2- -
در تحقیق حاضر به مطالعه تجربی رژیم¬ها و نمودار¬های جریان دوفازی آدیاباتیک آب-هوا در شیب¬های متوالی کانالی به شکل یک زانویی بزرگ و همچنین قسمت¬های افقی بالادست و پایین¬دست این زانویی پرداخته شده است. نتایج بدست آمده نشان می¬دهند که ناحیه مربوط به رژیم جریان حبابی طویل بدون تأثیر از تغییرات شیب کانال، برای هر سه مقطع شیب¬دار کاملاً بر هم منطبق می¬باشد. همچنین با کاهش شیب کانال در طول مسیر، گذار از رژیم جریان مه¬آلود گردابه¬ای به حلقوی مه¬آلود، به دبی¬های بالاتر جریان گاز منتقل می¬شود. رژیم جریان حلقوی تنها در شیب اول مشاهده می¬شود. رژیم جریان اسلاگ در قسمت افقی بالادست زانویی، براساس رشد ناهمواری¬های سطح مشترک و در قسمت افقی پایین¬دست توسط حباب¬های تیلور ایجاد می¬گردد. با این وجود، افزایش دبی جریان مایع، سبب رشد ناحیه مربوط به رژیم جریان اسلاگ در هر دو قسمت می¬شود. علاوه بر موارد فوق نحوه تغییرات کسر حجمی فاز گاز با دبی فازها در مقطع ورودی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی
دریافت: 1392/5/9 | پذیرش: 1392/7/24 | انتشار: 1393/7/9