دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 402-397 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourjafari Kasmaee M, honarpishe M. Investigation of annealing treatment on the mechanical and metallurgical properties of explosive-welded Al/St/Al multilayer. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :397-402
پورجعفری کسمایی مهدی، هنرپیشه محمد. بررسی تاثیر عملیات حرارتی بر خواص مکانیکی و متالورژیکی ورق سه لایه Al/St/Al. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :397-402

1- دانشجو
2- دانشگاه کاشان
یکی از روش های ایجاد اتصال بین فلزات هم جنس و غیر همجنس، فرایند جوش انفجاری می باشد که فشار لازم جهت ایجاد اتصال از طریق انرژی ناشی از انفجار مواد منفجره حاصل می شود. در این پژوهش ورق سه لایه آلومینیوم/فولاد/آلومینیوم از طریق جوشکاری انفجاری تولید گردید و اثر دما و زمان عملیات حرارتی آنیلینگ بر خواص مکانیکی و متالورژیکی فصل مشترک اتصال مطالعه شده است. بدین منظور تغییرات سختی در راستای ضخامت نمونه ها اندازه گیری شده و ضخامت و نوع ترکیبات بین فلزی تشکیل یافته در فصل مشترک اتصال با استفاده از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی و همچنین آنالیز شیمیایی عناصر مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان دهنده آن است که افزایش دما و زمان عملیات حرارتی باعث افزایش عمق نفوذ و ضخامت ترکیبات بین فلزی در فصل مشترک اتصال می شود. مطالعات صورت گرفته پس از تست میکروسختی ویکرز نشان دهنده تعدادی میکروترک در فصل مشترک بالا و پایین برخی نمونه های آنیل شده می باشد که این موضوع، تشکیل ترکیبات بین فلزی ترد در فصل مشترک اتصال و شکل پذیری پایین این ترکیبات را نشان می دهد. همچنین به منظور بررسی کیفیت اتصال لایه ها تست برش به انجام رسید که بیانگر اتصال قابل قبول لایه ها به یکدیگر بود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جوشکاری
دریافت: 1393/6/28 | پذیرش: 1393/8/26 | انتشار: 1393/9/26