دوره 13، شماره 11 - ( 11-1392 )                   جلد 13 شماره 11 صفحات 98-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dadvand A. Numerical simulation of the motion and deformation of red blood cell in viscous flow. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (11) :88-98
دادوند عبدالرحمان، نویدبخش مهدی، قریشی نجف آباد سهیلا، بقال نژاد مسعود. شبیه سازی عددی حرکت و تغییر شکل گلبول قرمز در جریان ویسکوز. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (11) :88-98

1- استادیار دانشگاه صنعتی ارومیه
2- دانشیار دانشگاه علم وصنعت
3- مدرس دانشگاه غیرانتفاعی صبا
4- ندارد
در این تحقیق، حرکت و تغییر شکل یک گلبول قرمز در جریان تراکم¬ناپذیر و لزج با استفاده از ترکیب روش شبکه بولتزمن و روش مرز غوطه¬ور شبیه¬سازی می¬گردد. برای حل میدان جریان سیال از روش شبکه بولتزمن و برای شبیه¬سازی دینامیک گلبول قرمز از روش مرز غوطه¬ور استفاده می¬شود. گلبول قرمز به صورت یک مرز ارتجاعی غوطه¬ور در جریان سیال در نظر گرفته می¬شود. مزیت اصلی روش شبکه بولتزمن این است که در آن برخلاف روش¬های متداول دینامیک سیالات محاسباتی که در آنها معادلات دیفرانسیلی حل می¬شوند فقط یک معادله جبری حل می¬شود. همچنین در روش مرز غوطه¬ور میدان جریان سیال با یک شبکه¬بندی اویلری منظم گسسته می¬شود در حالیکه جسم غوطه¬¬ور در مختصات لاگرانژی نشان داده می¬شود. در حالت کلی، نقاط شبکه اویلری بر نقاط لاگرانژی منطبق نمی¬باشند. بر هم کنش بین سیال و مرز غوطه¬ور با استفاده از یک شکل مناسب تابع دلتای دیراک مدل می¬شود. اثرات شرط مرزی عدم لغزش با افزودن یک جمله نیرو به عنوان چشمه به معادلات ناویر-استوکس (در اینجا معادله شبکه بولتزمن) در نظر گرفته می¬شود. در این مطالعه، حرکت چرخشی گلبول قرمز خون در جریان برشی شبیه¬سازی می¬گردد که نتایج حاصل توافق خوبی با نتایج تجربی و عددی موجود دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک|روش بولتزمن شبکه ای
دریافت: 1391/12/9 | پذیرش: 1392/3/13 | انتشار: 1392/9/30