دوره 18، شماره 2 - ( 2-1397 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 102-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghajar M H, Mosavi M, Ghattan Kashani H. Molecular Dynamics Study of Mechanical Properties of Polyvinylidene Fluoride Polymer by Tensile Test and Dynamic Mechanical Analysis. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (2) :95-102
قاجار محمدحسین، موسوی مشهدی محمود، قطان کاشانی هادی. مطالعه خواص مکانیکی پلیمر پلی‌وینیلیدن فلوراید با استفاده از شبیه‌سازی دینامیک مولکولی آزمون‌های کشش و DMA. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (2) :95-102

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- استاد/دانشگاه تهران
پلیمر پلی‌وینیلیدن فلوراید به علت داشتن ترکیبی شامل عنصر فلئور که بیشترین الکترونگاتیوی در بین عناصر را دارد، دارای خواص منحصر به فردی همچون پیزو-الکتریک و مقاومت مکانیکی، حرارتی، و شیمیایی بالا می‌باشد. در این مقاله، با استفاده از شبیه‌سازی دینامیک مولکولی ماده پلیمری پلی‌وینیلیدن فلوراید آمورف که دارای مونومرهای قطبیده می‌باشد، خواص مکانیکی آن مورد مطالعه قرار گرفته است. به این صورت که ابتدا، با استفاده از آزمون کشش، مدول الاستیک و تنش نهایی تعیین گردیده و تغییرات آن‌ها بر اثر تغییر دما و نرخ کرنش مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه، با استفاده از آزمون DMA، مدول مختلط دینامیکی کششی و برشی محاسبه شده و تغییرات آن‌ها هنگامی که نرخ کرنش تغییر می‌کند، مطالعه شده است. این برای اولین بار است که شبیه‌سازی دینامیک مولکولی آزمون DMA صورت می‌گیرد. علاوه بر تعیین خواص ویسکوالاستیک ماده، حذف ساده اغتشاشات دمایی به جهت تبعیت توابع تنش و کرنش بر حسب زمان از الگوی سینوسی، از مزایای آزمون DMA محسوب می‌شود. تطابق رفتاری نتایج به دست آمده از شبیه‌سازی دینامیک مولکولی با واقعیت، کارامدی مدل ارائه شده را نشان می‌دهد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1396/9/7 | پذیرش: 1396/10/11 | انتشار: 1396/11/5