دوره 14، شماره 11 - ( 11-1393 )                   جلد 14 شماره 11 صفحات 96-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kadkhodayan M, Zafarmand H. An investigation into the three dimensional dynamic analysis and stress wave propagation in thick functionally graded plates under impact loading. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (11) :89-96
کدخدایان مهران، ظفرمند حسن. بررسی سه بعدی دینامیکی و انتشار موج تنش در صفحات ضخیم مدرج تابعی در برابر بار فشاری ناشی از ضربه. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (11) :89-96

1- استاد/ دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد گروه مهندسی مکانیک
در این مقاله به بررسی و تحلیل سه بعدی دینامیکی و انتشار موج تنش در صفحات ضخیم ساخته شده از مواد مدرج تابعی در برابر بار فشاری ناشی از ضربه پرداخته شده است. خواص مکانیکی ماده (مدول الاستیسیته و چگالی) در راستای ضخامت بطور پیوسته و بر اساس تابع توزیع توانی، متغیر و ضریب پواسون ثابت فرض شده است. معادلات حرکت بر اساس تئوری الاستیسیتۀ سه بعدی بدست آمده‌اند و برای حل آن‌ها در دامنۀ فضا و زمان از روش المان محدود مدرج سه بعدی مبتنی بر فرمولاسیون انرژی رایلی-ریتز و روش نیومارک استفاده شده است. در بارگذاری دینامیکی فرض شده است که سطح فوقانی صفحه تحت بار فشاری است که با زمان بصورت خطی تغییر می‌کندکه سپس و بصورت ناگهانی در زمانی معین باربرداری می‌شود. بدیهی است که این باربرداری بصورت یک ضربۀ ناگهانی عمل می‌کند. در ادامه، پاسخ زمانی تغییر مکان در راستای ضخامت (خیز)، تنش‌ها در سه جهت و سرعت انتشار موج تنش به ازاء توان‌های مختلف مادۀ مدرج تابعی، شرایط مرزی گوناگون و نسبت‌های مختلف ضخامت به طول مورد مطالعه قرار گرفته است. روش ارائه شده توسط نتایج موجود در مقالات، اعتبارسنجی شده است و تطابق خوبی حاصل گشته است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|تحلیل تنش|روش اجزای محدود
دریافت: 1393/2/8 | پذیرش: 1393/2/11 | انتشار: 1393/7/6