دوره 13، شماره 13 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 13 صفحات 1-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khorasanizade H, spooshan M, nazari S. Design, Manufacture and Testing a Solar Bread Cooker with Concentrator. Modares Mechanical Engineering. 2014; 13 (13) :1-13
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-9857-fa.html
خراسانی زاده حسین، سبزپوشانی مجید، نظری سعید. طراحی ، ساخت و آزمایش یک اجاق خورشیدی پخت نان با متمرکزکننده. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (13) :1-13

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-9857-fa.html


1- استادیار دانشگاه کاشان
2- عضو هیئت علمی
3- کارشناس ارشد
چکیده:   (3873 مشاهده)
در این تحقیق طراحی، ساخت و آزمایش یک اجاق خورشیدی پخت نان برای شرایط تشعشع خورشیدی در شهر کاشان انجام گرفته است. در مرحله طراحی و به قصد تأمین انرژی لازم برای پخت نان نازک به قطر 45 سانتیمتر با استفاده مستقیم از انرژی خورشیدی، یک سطح سهموی شکل انعکاسی با استفاده از چیدمانی از آینه ها برای متمرکز نمودن تشعشع به زیر یک صفحه پخت آلومینیومی به قطر 48 سانتیمتر و ضخامت 6 میلیمتر در نظر گرفته شد و قطر سطح انعکاسی 130 سانتیمتر محاسبه شد. با توجه به تغییر مکان خورشید در آسمان در طول سال و در ساعات روز، سطح انعکاسی از سه درجه آزادی برای تنظیم شمالی-جنوبی و شرقی-غربی و امکان جابجایی در راستای عمودی برخوردار شد. عملکرد اجاق در چند روز مختلف در تابستان 1391 بررسی و با آن پخت نان صورت گرفت. بررسی عملکرد و نتایج اندازه گیری ها صحت محاسبات را تأیید نمود و بازده کلی اجاق را حدود 50% نشان داد. با این اجاق می توان در 8 ماه از سال و حداقل در 6 ساعت از هر روز آفتابی و در هر ساعت حدود 12 عدد نان با خمیر 200 گرمی پخت نمود؛ همچنین از آن برای پخت سایر مواد غذایی بهره برد.
متن کامل [PDF 2141 kb]   (1742 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: محیط زیست|انرژی خورشیدی و تشعشع
دریافت: ۱۳۹۲/۴/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۲/۵/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA