دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 116-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farahnakian M, Razfar M R, Biglari F R. Analytical and experimental modeling of cutting force in plasma assisted turning of hardened steel. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :108-116
فرحناکیان مسعود، رازفر محمدرضا، بیگلری فریدرضا. بررسی تحلیلی و تجربی نیروی برشی در تراشکاری بکمک پلاسمای فولاد سخت شده. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :108-116

1- دانشجوی دکترا؛ دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
2- دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
ماشینکاری بکمک پلاسما، یکی از روش‌های بهبود ماشینکاری مواد سخت می‌باشد. در فرآیند تراشکاری بکمک پلاسما، از قوس پلاسما با دمای زیاد برای گرم کردن منطقه کوچکی از قطعه‌کار در جلوی ابزار استفاده می‌شود و فقط قسمت کوچکی از ماده در جلوی ابزار، که قرار است براده‌برداری شود، بر اثر گرم شدن نرم می‌شود. هدف از این مطالعه، ارایه یک روش برای محاسبه نیروهای برشی در حین تراشکاری بکمک پلاسما است. بدین منظور یک مدل تفاضل محدود برای تعیین دمای براده تغییر شکل نیافته، در شرایط مختلف جریان پلاسما، سرعت برشی و مقدار پیشروی در حین گرم کردن قطعه‌کار بکمک پلاسما، ایجاد شد. یک مدل تحلیلی برای تخمین نیروهای برشی در شرایط مختلف ماشینکاری بکمک پلاسما با توجه به تنش‌های برشی در صفحه برش، ناحیه اصطکاکی براده – ابزار و تنش‌های وارده بر لبه ابزار توسعه داده شد. مدل پیشنهاد شده، توسط داده‌های تجربی در حین تراشکاری معمولی (بدون پلاسما) کالیبره شده و مدل کالیبره شده برای شرایط مختلف تراشکاری بکمک پلاسما اعتبار سنجی شد. خطای متوسط مدل ساخته شده و نتایج تجربی کمتر از ده درصد بوده و نتایج تحلیلی و تجربی نشان دادند که در تراشکاری بکمک پلاسما، نیروی اصلی تراش تا 40 درصد در شرایط آزمایش شده نسبت به تراشکاری معمولی برای فولاد سخت شده، در بیشترین دمای براده تغییر شکل نیافته، کاهش می‌یابد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای تحلیلی|روشهای ساخت
دریافت: 1393/1/8 | پذیرش: 1393/2/22 | انتشار: 1393/9/9