دوره 16، شماره 11 - ( 11-1395 )                   جلد 16 شماره 11 صفحات 377-369 | برگشت به فهرست نسخه ها

Habibnejad Korayem M, Habibnejad Korayem A, Taheri M, Rafee Nekoo S. Control of AFM nano–robot based on sliding mode control method in different biological environments. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (11) :369-377
حبیب نژاد کورایم محرم، حبیب نژاد کورایم امین، طاهری معین، رفیعی نکو سعید. کنترل نانو ربات AFM بر مبنای روش کنترلی مود لغزشی در محیط‌های مختلف بیولوژیکی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (11) :369-377

1- استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران
3- دانشجو دکترای مکانیک دانشگاه علم و صنعت
4- دانشجوی دکترای مکانیک علم و صنعت ایران
امروزه جابه‌جایی میکرو/نانوذرات مورد توجه بسیار جهت ساخت ابزارهای مختلف در مقیاس میکرو/نانو و کاربرد در علوم پزشکی و زیستی است. پروب میکروسکوپ نیروی اتمی بسیار رایج برای جابه‌جایی دقیق در مقیاس ابعاد کوچک است. در حین نانومنیپولیشن، میکرو/نانوذرات می‌توانند به نقطه‌ی مطلوب نهایی با دقت بسیار بالایی با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی در مود تماسی با کنترل دقیق پروب آن جابه‌جا شوند. در این مقاله با انتخاب مناسب ورودی گشتاور اعمالی به رأس پروب، به کنترل انحراف از مرکز پروب و مشاهده‌ی میزان جابه‌جایی پروب از راستای قائمش پرداخته شده است، تا در هنگام جابه‌جایی، میکرو/نانوذره همواره با پروب در تماس باشد. محیط‌های مایع مختلف (آب، الکل و پلاسما) با میکرو/نانوذرات مختلف اعم از زیستی و غیرزیستی جهت این مطالعه به کار گرفته شده است. علاوه بر این، با استفاده از کنترل مود لغزشی، پروب میکروسکوپ نیروی اتمی در محیط‌های آب، الکل و پلاسما استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که زمان لازم برای کنترل میکرو/نانوذرات مختلف در محیط پلاسما کمتر از محیط آب است؛ همچنین زمان مورد نیاز در محیط آب کمتر از محیط الکل می‌باشد.

دریافت: 1395/5/3 | پذیرش: 1395/6/28 | انتشار: 1395/8/24