دوره 15، شماره 6 - ( 6-1394 )                   جلد 15 شماره 6 صفحات 41-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mardani M, Rahimzadeh H, Sarkardeh H. Analysis and Assessment of Installing Blocks on Performance of Stilling Basins. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (6) :31-41
مردانی محمد، رحیم زاده حسن، سرکرده حامد. تحلیل و بررسی استفاده از بلوک در عملکرد حوضچه‌های آرامش. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (6) :31-41

1- دانشجوی کارشناسی ارشد/دانشگاه صنعتی امیرکبیر
2- استاد دانشکده مهندسی مکانیک/ دانشگاه صنعتی امیرکبیر
3- استادیار، دانشکده فنی و مهندسی/دانشگاه حکیم سبزواری
مطالعه حاضر به بررسی میزان استهلاک انرژی و آبشستگی پایین دست حوضچه در حضور بلوک و عدم حضور آن و معرفی حوضچه بهینه در شرایط مختلف پرداخته است. در این تحقیق تلاش شده است نگاهی جامع به موضوع بلوک در حوضچه های آرامش شود و زوایای مختلف تاثیر آن در استهلاک انرژی و همچنین آبشستگی پایین دست حوضچه مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. نتایج محققینی که در دهه اخیر بر روی استهلاک انرژی در حوضچه‌های آرامش کار کرده‌اند گردآوری شده و در دو گروه دسته بندی گردیده است. در گروه اول از بلوک و موانع استفاده نشده و تاثیر تغییر شرایط هندسی حوضچه بر استهلاک انرژی و آبشستگی پایین دست معیار ارزیابی قرار گرفته است. در گروه دوم، با استفاده از بلوک‌های مختلف در طول حوضچه، میزان استهلاک انرژی و آبشستگی پایین دست مشخص گردیده است. بررسی داده‌های موجود نشان می‌دهد با توجه به هندسه حوضچه آرامش و نحوه چینش بلوک و عدد فرود، استفاده از بلوک می‌تواند به طور میانگین15% موجب افزایش استهلاک انرژی گردد. با افزایش عدد فرود عمق ثانویه نیز افزایش می‌یابد، همچنین استفاده از سطح زبر موجب کاهش عمق ثانویه بین 18% تا 37% نسبت به سطح صاف می‌گردد. استفاده از سطح زبر می‌تواند 27% تا 67% موجب کاهش طول پرش هیدرولیکی گردد. همچنین استفاده از بلوک در حوضچه موجب کاهش پارامتر آبشستگی نسبت به حالت استانداردUSBR می‌گردد. همچنین استفاده از بلوک در حوضچه آرامش موجب افزایش عدد عملکرد در مقایسه حالت بدون بلوک می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای هیدرولیکی و پنوماتیکی
دریافت: 1393/11/7 | پذیرش: 1393/12/17 | انتشار: 1394/1/29