دوره 17، شماره 4 - ( 4-1396 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 16-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sahebifard M M, Shahidi A, Ziaei-Rad S. Investigation of spontaneous curvature and membrane initial configuration on shape evolution of two-component vesicle. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (4) :9-16
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-1224-fa.html
صاحبی فرد محمدمهدی، شهیدی علیرضا، ضیایی راد سعید. بررسی اثر انحنای ذاتی و هیئت اولیه غشاء بر تکامل شکل وزیکول دوفازی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (4) :9-16

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-1224-fa.html


1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (5027 مشاهده)
در تحقیق پیش‌رو وابستگی تغییر شکل وزیکول‌های با غشای دولایه چربی به هیئت اولیه و انحنای ذاتی (عدم تقارن موضعی تک لایه‌ها) بررسی‌شده است. ازآنجایی‌که مدل‌سازی تکاملی به‌عنوان تعمیم و معیار ارزیابی روش‌های تعادلی مطرح هست، از مدل تکاملی استفاده‌شده که بر اساس تعادل بین نیروی حاصل از پتانسیل خمشی غشاء و نیروی موضعی اصطکاک سیال محیطی در هر دامنه توسعه‌یافته و در آن از اثرات اینرسی غشا صرف‌نظر شده است. پارامترهای مهمی مثل نسبت اندازه هر فاز و نیز اثر حضور پروتئین‌ها در قالب ترکیبات مختلف انحنای ذاتی در هر دو دامنه مطالعه شده است. شرایط اولیه فرض شده، شامل شکل‌های ساده‌ای چون دمبلی، مقعرالطرفین و کروی تخت است که معمولاً وزیکول‌ها به این شکل‌ها در وضعیت‌های آزاد مشاهده‌شده‌اند. برای ارزیابی نتایج به‌دست‌آمده از مشاهدات آزمایشگاهی که پیش‌ازاین منتشرشده، استفاده‌شده است. وضعیت‌هایی از وزیکول‌های همگن و دوفازی و گلبول قرمز تحت اثر انواع مکانیسم‌های القای انحنای ذاتی مانند جنس غشاء، تغییرات غلظت محلول محیطی و پروتئین‌های غشایی مانند آلبومین در شباهت با نتایج شبیه‌سازی ریاضی ارائه گردیده‌اند. امکان تغییر شکل غشاء در اثر انحنای مثبت یا منفی و بروز پدیده‌های غشایی با هر شکل اولیه و توزیع انحنای ذاتی مختلف موردبحث قرارگرفته است.
متن کامل [PDF 1445 kb]   (5063 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک
دریافت: 1395/10/8 | پذیرش: 1395/12/9 | انتشار: 1396/1/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.