دوره 14، شماره 10 - ( 10-1393 )                   جلد 14 شماره 10 صفحات 194-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barimani A, Hosseinipour S J. Investigation of process parameters in production of cylindrical parts by gradient warm deep drawing. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (10) :187-194
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2199-fa.html
بریمانی ورندی ابوذر، حسینی پور سید جمال. بررسی پارامترهای فرآیندی در تولید قطعات استوانه ای به وسیله فرآیند کشش عمیق گرم گرادیانی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (10) :187-194

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2199-fa.html


1- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
چکیده:   (4680 مشاهده)
آلیاژهای آلومینیوم به دلیل دارا بودن نسبت استحکام به چگالی بالا به عنوان جایگزینی برای ورق¬های فولادی در صنایع خودرو¬سازی، کشتی¬سازی و هوا¬فضا مورد استفاده گسترده قرار می¬گیرند. به منظور افزایش شکل¬پذیری آلیاژ¬های آلومینیوم در فرآیند کشش عمیق و با توجه به مشکلات شکل¬پذیری این آلیاژ¬¬ها در دمای اتاق استفاده از فرآیند¬های شکل¬دهی گرم ضروری می باشد. با توجه به پژوهش های انجام شده، فرآیند کشش عمیق گرم در حالت گرادیانی نتایج مطلوب¬تری را نسبت به حالت هم دما دارد لذا در این مقاله پارامترهای فرآیندی در تولید قطعات استوانه¬ای از ورق آلیاژی آلومینیوم 5083 با ضخامت mm2 به وسیله فرآیند کشش عمیق گرم گرادیانی در دماهای محیط، ˚c80، ˚c150، ˚c180، ˚c250، ˚c350، ˚c450 و ˚c550 مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور ناحیه فلنج بلنک توسط حرارت دهی قالب گرم شده و خنک¬سازی مرکز بلنک جهت افزایش مقاومت ناحیه در تماس با شعاع گوشه سنبه نیز توسط سنبه آبگردی که دو کانال محوری برای جریان آب ورودی و خروجی در آن ماشینکاری شده است، انجام می¬گیرد. نتایج نشان می¬دهد که افزایش دما در ناحیه فلنچ بلنک و همچنین خنک¬سازی مرکز بلنک منجربه بهبود نسبت کشش حدی می¬شود، بطوری که در دمای شکل¬دهی ˚c550 و سرعت رم mm/s3/6 با روانکاری پودر گرافیت می¬توان به نسبت کشش حدی 83/2 دست یافت.
متن کامل [PDF 675 kb]   (5897 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1392/10/3 | پذیرش: 1392/11/2 | انتشار: 1393/7/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.