دوره 16، شماره 3 - ( 3-1395 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 104-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eshgarf H, Afrand M, Hemmat Esfe M. Experimental investigation of the effects of temperature and nanoparticles volume fraction on the viscosity of non-Newtonian hybrid nanofluid. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (3) :98-104
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2968-fa.html
اشگرف حامد، افرند مسعود، همت اسفه محمد. بررسی آزمایشگاهی اثر دما و کسر حجمی نانوذرات بر لزجت نانوسیال هیبریدی غیر نیوتنی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (3) :98-104

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2968-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد
2- عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد نجف آباد
3- دکترای مکانیک، استاد مشاور پایان نامه
چکیده:   (5518 مشاهده)
در این مقاله اثر دما و کسر حجمی نانوذرات بر لزجت نانوسیال هیبریدی، که حاوی مخلوطی از آب و اتیلن گلیکول به عنوان سیال پایه و ترکیبی از نانولوله‌های کربنی چند جداره و دی‌اکسید سیلیسیوم به عنوان ذرات اضافه شده است، به طور تجربی بررسی شد. اندازه‌گیری‌ها در بازه دمایی 27.5oC تا 50oC و با استفاده از لزجت سنج استوانه‌ای در نرخ برش‌های مختلف انجام شد. نمونه‌های همگن و پایدار با کسر حجمی جامد 0.0625%، 0.25%، 0.5%، 0.75%، 1%، 1.5% و 2% با تعلیق ترکیب حجمی مساوی از نانولوله‌های کربنی و دی‌اکسید سیلیسیوم در مخلوط 50%-50% حجمی آب اتیلن گلیکول تهیه شدند. نتایج اندازه گیری در نرخ برش‌های مختلف نشان داد که سیال پایه (مخلوط آب و اتیلن گلیکول) از خود رفتار نیوتنی دارد، درحالی‌که همه نمونه‌های نانوسیال رفتار غیرنیوتنی مشابه مدل قاعده توانی (سدو پلاستیک) و با شاخص توان کمتر از یک نشان دادند. برای همه نمونه‌های نانوسیال و همه دماها ضرایب مدل پاورلا از طریق برازش منحنی با دقت بالایی محاسبه شدند. نتایج همچنین نشان دادند که به‌طورکلی لزجت ظاهری با افزایش کسرحجمی، افزایش و با افزایش دما، کاهش می‌یابد.
متن کامل [PDF 417 kb]   (6309 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک سیالات غیرنیوتنی
دریافت: 1394/10/25 | پذیرش: 1394/11/22 | انتشار: 1394/12/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.