دوره 17، شماره 5 - ( 5-1396 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 165-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arabi S H, Pouranvari M, Movahedi M. Influence of heat-input on mechanical behavior and phase balance of 2304 duplex stainless steel resistance spot welds. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (5) :159-165
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-502-fa.html
عربی سید حسن، پورانوری مجید، موحدی مجتبی. تاثیر حرارت ورودی بر رفتار مکانیکی و تعادل فازی جوش مقاومتی نقطه‌ای فولاد زنگ نزن دوپلکس 2304. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (5) :159-165

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-502-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران
2- دانشکده ی علم و مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی شریف
3- استادیار، مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران
چکیده:   (4950 مشاهده)
این مقاله به بررسی تاثیر حرارت ورودی فرایند جوشکاری مقاومتی نقطه‌ای بر ریزساختار و رفتار مکانیکی جوش مقاومتی نقطه‌ای فولاد زنگ‌نزن دوبلکس 2304، به عنوان گزینه-ای مناسب برای کاربرد در صنایع خودروسازی پرداخته است. نتایج نشان داد که به دلیل سرعت بالای سردشدن در جوشکاری مقاومتی نقطه‌ای تعادل فازی فریت-آستنیت در منطقه‌ ذوب از بین می‌رود و رسوبات نیتریدی در درون دانه‌های فریت تشکیل می‌شود. نتایج نشان داد که درصد آستینت تشکیل شده در دکمه‌ی جوش تابع جریان جوشکاری، به عنوان مهم‌ترین متغیر موثر بر حرارت ورودی جوش، است. افزایش جریان جوشکاری منجر به افزایش درصد آستنیت از 4 درصد تا 18 درصد شد. علاوه بر این، افزایش جریان جوشکاری منجر به کاهش میزان رسوبات نیتریدی می‌شود. بررسی رفتار مکانیکی جوش‌ها در آزمون کشش-برش نشان داد که افزایش جریان جوشکاری منجر به بهبود ظرفیت تحمل نیرو و قابلیت جذب انرژی جوش می‌شود. بیشینه نیروی قابل تحمل و بیشینه انرژی جذب شده حین شکست جوش‌های مقاومتی نقطه‌ای فولاد دوبلکس 2304 به ترتیب به 25 کیلونیوتن و 40 ژول رسید که بیانگر جوش‌پذیری بسیار خوب این فولاد است.
متن کامل [PDF 1317 kb]   (6288 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جوشکاری
دریافت: 1395/12/7 | پذیرش: 1396/1/16 | انتشار: 1396/2/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.