دوره 14، شماره 1 - ( 1-1393 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 96-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghasemi H, Soltani B. Experimental investigation on the effective parameters on forming force, dimensional accuracy and thickness distribution in single point incremental forming. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (1) :89-96
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-7051-fa.html
قاسمی حسین، سلطانی بهزاد. مطالعه تجربی پارامترهای موثر بر نیروی شکل‌دهی، دقت ابعادی و توزیع ضخامت در فرآیند شکل‌دهی نموی تک نقطه‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (1) :89-96

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-7051-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد/دانشگاه کاشان
2- استادیار دانشگاه کاشان - هیات علمی
چکیده:   (5690 مشاهده)
شکل‌دهی نموی تک نقطه‌ای یک فرآیند شکل‌دهی ورق است که قابلیت انعطاف‌پذیری بالاتری نسبت به دیگر روش‌های شکل‌دهی دارد. در این روش نیازی به ساخت قالب برای فرآیند نیست و می‌توان با استفاده از یک ابزار ساده و ماشین CNC، شکل‌دهی را به اشکال گوناگون انجام داد. در این مقاله، تاثیر برخی پارامترها بر نیرو و دقت ابعادی و توزیع ضخامت در فرآیند شکل‌دهی نموی تک‌نقطه‌ای بررسی شده است. این پارامترها شامل سرعت پیشروی، چرخش ابزار، گام عمودی، استراتژی حرکت ابزار و روانکار می‌باشد. ابتدا، با طراحی و ساخت ابزار و ورق¬گیر و بستن آن بر روی دینامومتر، آماده‌سازی فرایند بر روی دستگاه فرز CNC انجام گردید. سپس آزمایش‌ها بر روی ورق از جنس آلومینیوم (Al-1200) با ایجاد یک هرم ناقص انجام شد و پس از اندازه‌گیری نیرو در جهات مختلف، تاثیر پارامترها بر نیروی شکل‌دهی بررسی شد. همچنین نمونه‌های شکل‌دهی شده با دستگاه CMM اندازه گیری و با هم مقایسه شدند. نتایج حاصل از آزمایش‌ها نشان می‌دهد که افزایش سرعت پیشروی ابزار، نیروی عمودی را کاهش می‌دهد و با افزایش سرعت چرخش، نیروی افقی کاهش‌ می‌یابد. استفاده از روانکار، در بهبود فرآیند تاثیرگذار است.
متن کامل [PDF 1349 kb]   (5399 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای ساخت|شکل دهی فلزات
دریافت: 1392/5/23 | پذیرش: 1392/6/31 | انتشار: 1392/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.