دوره 9، شماره 1 - ( 9-1388 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravi- Elhossaini M, Maerefat M. Radiative Heat Transfer Survey from Commercial Refrigerators. Modares Mechanical Engineering 2009; 9 (1) :1-14
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-8367-fa.html
خسروی‌الحسینی مصطفی، معرفت مهدی. بررسی اتلاف انرژی تشعشعی از یخچالهای ویترینی. مهندسی مکانیک مدرس. 1388; 9 (1) :1-14

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-8367-fa.html


1- پژوهشگاه صنعت نفت ایران، مرکز تحقیقات انرژی
2- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (9033 مشاهده)
- افت حرارت تشعشعی یکی از بارزترین افتهای حرارتی یخچالهای ویترینی است و روشهای مختلفی برای کاهش افت حرارت تشعشعی اینگونه یخچالها پیشنهاد شده است. استفاده از شیشه‌های چندجدار پر شده با گاز آرگون یا استفاده از مواد شفاف دارای ضریب عبور پایین در محدوده مادون قرمز، از ‌جمله راه‌حلهای پیشنهاد شده است. برای آنکه به اهمیت موضوع افت حرارت تشعشع نسبت به سایر افتهای ناشی از ورود هوا، افت حرارت هدایت و افتهای ناشی از تجهیزات جانبی سیکل تبرید پی برده شود، مدلسازی انتقال حرارت تشعشع ضروری است. به این‌منظور از مدل سه‌بُعدی با هندسه خاص یخچال ویترینی ایستاده و فرض همدما‌ بودن سطوح داخلی یخچال در بررسی انتقال حرارت استفاده شده است. یخچال مورد نظر برای نگهداری لبنیات و نوشیدنیها استفاده شده و سطح اواپراتور آن در وجه فوقانی قرار گرفته است. همچنین برای تعیین خصوصیات تشعشعی وجه شفاف از مقادیر ضریب جذب و عبور شیشه واقعی استفاده شده است. نتایج به‌دست آمده نشان می‌‌دهد که کاهش درجه حرارت داخل یخچال، باعث افزایش افت حرارت تشعشعی می‌شود. در این‌خصوص درجه حرارت وجه شیشه‌ای تأثیر نسبتاً ناچیزی بر این انتقال حرارت دارد. همچنین افزایش ضریب جذب سطح اواپراتور باعث افزایش انتقال حرارت تشعشع به آن سطح می‌شود که از آن می‌توان برای بهبود طراحی استفاده کرد. شار حرارتی تشعشعی هر یک از سطوح در مقایسه با انتقال حرارت جابه‌جایی آن سطح مقایسه شده که با توجه به‌میزان آن، استفاده از پوششهای کدر برای مواقعی که از یخچال ویترینی استفاده نمی‌شود، پیشنهاد شده است.
     

دریافت: 1383/4/25 | پذیرش: 1385/7/25 | انتشار: 1388/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.