جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای داورپناه
دوره ۱۲، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۰ )
چکیده
گسترش مبانی جامعهشناختی زبان و نقش مؤثر مؤلفههای مرتبط با بافت در آموزش زبان دستاندکاران آموزش زبانهای خارجی در جهان را در سالهای اخیر، بهسوی رویکردهای مرتبط با «بومیسازی آموزش زبانهای خارجی» سوق داده است. در این میان، برطرف کردن نواقص و کمبودهای آموزشی موجود در متدهای همگانی آموزش زبانهای خارجی ازجمله بیتوجهی آنها به بافت و نیازهای زبانآموزان جامعۀ هدف، سبب تقویت مبانی نظری و راهکارهای عملی در حوزۀ بومیسازی شده است. پژوهش حاضر نیز در پی مطالعۀ مفهوم و سازوکار بومیسازی آموزش زبان فرانسه در مدارس ایران متناسب با بافت اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و آموزشی و با تبعیت از رویکرد بینافرهنگی در کشور است. این پژوهش در پی پاسخ دادن به این دو پرسش اساسی است: بومیسازی آموزش زبان فرانسه در مدارس ایران چه ضرورتها و چه سازوکاری را بهدنبال دارد و اینکه آموزش فرهنگ در کتب درسی آموزش زبان فرانسه چگونه و تا چه میزانی اعمال شده است. این تحقیق ازنظر ماهیت، کاربردی بوده و ازنظر نوع روش، توصیفی ـ تحلیلی است که با روش تحلیل محتوای کیفی در پی پاسخ به پرسشهای اصلی پژوهش است. نتایج این پژوهش مؤید این مطلب است که آموزش زبان فرانسه در ایران در سه سطح کلان (بومیسازی آموزشی)، میانی (بومیسازی برنامۀ درسی) و خُرد (بومیسازی کتابهای درسی) قابل اجراست. از سوی دیگر، تحلیل محتوای هفت کتاب درسی آموزش زبان فرانسه از بهکارگیری مؤلفههای هویت ملی و مؤلفههای فرهنگ فرانسه بهصورت نابرابر و نامتوازن و نادیده گرفتن رویکرد بینافرهنگی خبر میدهد.
محمود شریعتی، محمد داورپناه، حمید چاوشان، حمیدرضا الله بخش،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله رفتار کمانش و جذب انرژی پوسته های نیمه کروی، استوانه ای و مخروطی از جنس فولاد ضد زنگ، تحت بارگذاری محوری مورد مطالعه قرار گرفته است. هر نوع پوسته با در نظر گرفتن جرم یکسان و دو هندسه ی متفاوت شامل هندسه ی کامل و شیاردار، طراحی شده است. در این مقاله اثر هندسه، ضخامت، ارتفاع، وجود شیار بر روی پوسته ها و فاصله ی شیارها از یکدیگر، بر بار کمانش و مقدار جذب انرژی توسط پوسته ها بررسی گردید. در تست تجربی، قطعات بکار رفته دارای جرم و ضخامت برابر بوده و عمق و فاصله ی شیارهای ایجاد شده در آنها نیز یکسان است. تست تجربی به کمک دستگاه سروهیدرولیک (INSTRON ۸۸۰۲) انجام گردیده است. تحلیل عددی توسط نرم افزار ABAQUS بدست آمده و دقت این مدل ها با نتایج تجربی سنجیده شده است.
دوره ۱۴، شماره ۶۲ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
با توجه به اهمیت کارگیری پروبیوتیکها در فرآوردههای غذایی، شناخت انواع غذاهای سنتی و بومی ایرانی حاوی باکتریهای اسید لاکتیک اهمیت پیدا میکند. لاکتوباسیلها از مهمترین جنسهای باکتریهای اسید لاکتیک در محصولات لبنی محسوب میشوند و استفاده از بعضی گونههای آن با توان پروبیوتیک می تواند در جلوگیری از رشد بعضی میکروارگانیسمهای بیماریزا و کنترل بیماریهای گوارشی موثر باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیلهای جدا شده از کشکهای سنتی استان گلستان علیه چهار باکتری بیماریزای گوارشی انجام گردید. در این پژوهش کشت نمونه های کشک بر روی محیط کشتMRS آگار انجام شد و پس از تعیین هویت لاکتوباسیلهای جدا شده، بررسی اثرات ضد میکروبی محلول رویی کشت آنها بر اساس انتشار درآگار و باروش چاهک انجام شد. از ۱۱ نمونه کشک سنتی بررسی شده ۳۵ ایزوله لاکتوباسیل جداسازی و شناسایی شد که در این بین لاکتوباسیلوس کازئی بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داد (۴۲/۳۱٪). لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(۲۸/۱۴٪)، لاکتوباسیلوس بیفرمنتانس (۲۸/۱۴٪) و لاکتوباسیلوس انیمالیس (۴۲/۱۱٪) از نظر فراوانی در جایگاههای بعدی قرار داشتند. لاکتوباسیلوس کازئی بیشترین اثرات مهاری را علیه باکتریهای پاتوژن مورد آزمون نشان داد (۰۰۵/۰ P<). این باکتری بیشترین اثر مهاری را علیه شیگلا دیسانتری با قطر هاله عدم رشد ۱۷ میلیمتر و کمترین اثر مهاری علیه استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله عدم رشد ۱۴ میلی متر نشان داد. به طور کلی با توجه به اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیلهای جدا شده از کشک های سنتی شهرستان گرگان، استفاده از آنها به عنوان باکتریهای با توان پروبیوتیکی توصیه میشود.
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
پوشش گیاهی با ایجاد زبری در دیواره کانالها و دشتهای سیلابی رودخانهها بر شکل هندسی، هیدرولیک و مقاومت جریان تأثیر گذاشته و مکانیزم انتقال رسوب را تغییر میدهد. با توجه به اهمیت شکلهای بستر نظیر تلماسهها در کنترل میزان انتقال رسوب، تولید آشفتگی و ایجاد مقاومت جریان، مطالعه اثرات شکلهای بستر شنی و پوشش گیاهی بر ساختار جریان ضروری به نظر میرسد. هدف از پژوهش حاضر مطالعه ساختار جریان بر روی تلماسههای شنی با تاج مسطح به همراه پوشش گیاهی در دیواره است. برای دستیابی به این هدف تعداد هفت تلماسه مصنوعی با تاج مسطح در طول یک کانال آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفتهاند. اندازهگیری دادههای سرعت و آشفتگی با استفاده از سرعتسنج صوتی انجام شد. نتایج نشان داد که در تلماسههای با تاج مسطح بر خلاف تلماسههای با تاج تیز، در هر دو حالت وجود و عدم وجود پوشش گیاهی، پارامتر سرعت بعد از تاج مسطح مقادیر منفی به خود نمیگیرد. تنشهای رینولدز در حالت وجود نسبت به حالت عدم وجود پوشش گیاهی بیشتر هستند که این موضوع را میتوان به افزایش مقاومت جریان در حضور پوشش گیاهی نسبت داد.
احسان داورپناه، علیرضا تیمورتاش،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
استفاده از هندسه های مختلف غشاء برای جداسازی ذرات در فرایندهای تصفیه یا تغلیظ، مورد توجه گروهی از محققین قرار گرفته است. هر تغییری در هندسه غشاء که باعث تغییر در شانس ذرات برای برخورد و چسبیدن به سطوح سوراخها شود، میتواند نتیجه فرایند جداسازی را به شکل قابل توجهی دستخوش تغییر نماید. در این تحقیق با استفاده از روش شبکه بولتزمن در ترکیب با یک مدل جامع برخورد، مشخصه های رسوب بر هندسه توسعه یافته غشاء بررسی شده است. توسعه غشاء به صورت دو سطح عمودی سوراخدار گسترش یافته در طرف جریان در نظر گرفته شده است. در این حالت غشاء در دو بازه زمانی متفاوت "رسوب پیش رونده" و "توسعه کیک جرمی" عمل میکند. در بازه اول، پیکره بندی غشاء در بعد طول به سه محدوده بسته، فعال، و غیر فعال تقسیم شده و رسوب ذرات در محدوده فعال سبب جابجایی مرز رسوب شده و در نتیجه محدوده های فعال به بسته و غیر فعال به فعال تبدیل میگردد؛ همچنین در بازه زمانی دوم و پس از بسته شدن عمده مسیرهای جریان، انسداد غشاء با رشد کیک جرمی در سراسر طول المان جداساز تقویت میشود. نمایه های به دست آمده برای منحنی شار جرمی نشان دهنده یک آهنگ اولیه کاهش شار جرمی با تقعر منفیست که بیش از نیمی از دوره عملکرد غشاء را در بر میگیرد و در مقایسه با هندسه های توسعه نیافته، میتواند به شکل قابل توجهی، عبور حجم بیشتری از جریان را مقدور سازد.
احسان داورپناه، علیرضا تیمورتاش،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۸ )
چکیده
استفاده از روشهای عددی برای تعیین حدود و نحوه رشد کیک جرمی در فرآیند تصفیه عرضی مورد توجه محققین بوده است. حلهای مذکور که عمدتاً مبتنی بر توسعه روشهای صفر، یک یا دوبُعدی برای تخمین پارامترهای تصفیه معرفی شدهاند، متکی بر حداقل یک مرحله تنظیم روش با استفاده از نتایج آزمایشگاهی هستند. در این مقاله یک روش حل دوسویه مستقل، برای تعیین تغییرات زمانی هندسه کیک جرمی- جریان تصفیه، ارایه شده است. بهطوری که همزمان با حل جریان به روش شبکه بولتزمن، حل معادله انتقال جرم را با استفاده از یک روش مزوسکوپیک دیگر (LB-CA) در یک ارتباط دوسویه بین تغییرات جریان و رشد کیک میسر سازد. روش محاسباتی معرفیشده، امکان اعمال اثر نیروهای داخلی و خارجی بر خط سیر ذرات را فراهم نمودهاست. اعتبار روش محاسباتی، در مقایسه با حل تئوری رومرو- داویس و نتایج آزمایشگاهی، بررسی و تایید شده است. همچنین با استفاده از LB-CA، اثر اعمال میدان الکتریکی جریان مستقیم، بر کیفیت اجتماع ذرات بر سطح غشا و تغییر منحنی شار جریان بررسی و نشان داده شده است که با افزایش ولتاژ جریان مستقیم، بهتدریج از اجتماع ذرات در برخی نواحی غشا ممانعت به عمل آمده، منحنی کاهش شار جریان بهبود قابل ملاحظهای مییابد. همچنین بررسی شرایط بهینه با درنظرگرفتن اندازه پلهای الکتریکی بهعنوان پارامتر بهینهسازی نشان داده است با درنظرگرفتن بیشینه بهبود در منحنی شار جریان بهعنوان پارامتر هدف، اندازه پلهای الکتریکی دارای یک مقدار بهینه است.