Shariyat M, Hosseini S H. Low-velocity Impact Analysis of Rectangular Sandwich Plates with Composite Facesheets Reinforced by SMA Wires and Soft Auxetic Cores. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (5) :112-119
URL:
http://mme.modares.ac.ir/article-15-12860-fa.html
شرعیات محمد، حسینی سیدحسین. تحلیل ضربه کمسرعت ورق مستطیلی ساندویچی با رویههای کامپوزیتی تقویت شده با سیمهای آلیاژ حافظهدار و هسته آگزتیکی انعطافپذیر. مهندسی مکانیک مدرس. ۱۳۹۷; ۱۸ (۵) :۱۱۲-۱۱۹
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-۱۵-۱۲۸۶۰-fa.html
۱- دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
۲- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
چکیده: (۴۲۳۷ مشاهده)
در این مقاله به بررسی اثر آلیاژ حافظهدار بر پاسخ ضربه کمسرعت ورق ساندویچی مستطیلی با رویههای کامپوزیتی و هسته آگزتیکی انعطافپذیر از طریق ارائه و به کارگیری یک تئوری کلی-محلی هایپربولیک مرتبه بالا جدید پرداخته شده است. برای استخراج نتایجی دقیق با کمترین خطای ممکن، توزیع غیریکنواخت و وابسته به زمان برای فازهای ماده هوشمند آلیاژ حافظهدار و همچنین جابجایی عرضی برای هسته انعطافپذیر در نظر گرفته شده است. علاوه بر این به جای استفاده از قانون متداول هرتز از قانون تماس اصلاح شده استفاده گردیده است و قوانین تماس مختلفی برای فازهای بارگذاری و باربرداری در نظر گرفته شدهاند. آثار سفتی همه لایهها به همراه ضخامت ورق بر سفتی تماس در نظر گرفته شده است. معادلات حاکم المان محدود غیرخطی حاصل شده با استفاده از یک الگوریتم تکرارشونده در هر گام زمانی حل شدند. نتایج تحلیل حاضر با نتایج تجربی مراجع دیگر مقایسه و صحت نتایج حاضر مورد تایید قرار گرفته است. در انتها اثر هسته آگزتیکی، اثر ضریب پواسون هسته، اثر سیمهای آلیاژ حافظهدار و اثر انرژی ضربهزننده بر پاسخ ضربه ورق ساندویچی کامپوزیتی، مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحلیل نشان میدهند که هسته آگزتیکی باعث افزایش سفتی ظاهری ناحیه تماس میشود که نتیجه آن افزایش نیروی برخورد و کاهش خیز و مدت زمان برخورد میباشد. همچنین خاصیت سوپر الاستیسیته آلیاژ حافظهدار باعث میشود که این آلیاژ در حین ضربه با تشکیل حلقه هیسترزیس انرژی زیادی را جذب کند که این امر باعث بهبود مقاومت به ضربه ورق ساندویچی و کاهش آسیب ناشی از ضربه میگردد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی کامل |
موضوع مقاله:
سازه های هوا فضا دریافت: 1396/10/18 | پذیرش: 1397/5/23 | انتشار: 1397/7/2