دوره 16، شماره 8 - ( 8-1395 )                   جلد 16 شماره 8 صفحات 20-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zohoor M, Seyed Amirkhani S M. Investigation of cross sectional geometry on temperature and properties of welded area in the rotational friction welding process for AL-7075-T6. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (8) :13-20
ظهور مهدی، سید امیرخانی سیدمسعود. بررسی هندسه سطح مقطع قطعه کار در دما و خواص منطقه جوش آلیاژ آلومینیوم 7075-T6 در جوشکاری اصطکاکی دورانی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (8) :13-20

1- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
2- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
در این مقاله به بررسی تأثیر هندسه سطح مقطع قطعه کار در جوشکاری اصطکاکی دورانی برای آلیاژ آلومینیوم 7075-T6 پرداخته‌شده است. جوشکاری از نوع اصطکاکی دورانی پیوسته بوده و قطعات موردبررسی دارای طول 75 میلی‌متر، و قطر 25 میلی‌متر بوده‌اند. جوشکاری اصطکاکی دورانی این آلیاژ تحت تغییر متغیرهای سرعت چرخشی (N) و زمان اصطکاکی (t1) در دو سطح و با ثابت نگه‌داشتن فشار اصطکاکی (P1)، فشار آهنگری (P2) و زمان آهنگری (t2) انجام گرفت. سرعت‌های چرخشی مورد انتخاب مقادیر 2000 دور بر دقیقه و 2500 دور بر دقیقه بوده و هندسه قطعات موردبررسی در سه شکل متفاوت در پیشانی قطعه کار و به‌صورت استوانه‌ای در نظر قرارگرفته است. نتایج حاصل از آزمایش‌ها و نتایج شبیه‏سازی حرارتی- مکانیکی با استفاده از روش المان محدود در ناحیه جوش مقایسه گردید. برای تأیید روش آنالیز و صحت نتایج شبیه‏سازی فرایند جوشکاری اصطکاکی، مقایسه‌ای بین نتایج شبیه‏سازی با نتایج آزمایشگاهی انجام شد و همسانی خوبی را نشان داد. نظر به این‏که نتایج تجربی متنوع، زمان‌بر و پرهزینه است، لذا تصمیم گرفته شد تا به‏کمک یک روش دیگر مثل شبیه‏سازی به‏کمک المان محدود، نتایج بیشتری ارائه گردد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد تغییر در هندسه سطح مقطع قطعه کار در استحکام کششی، طول قطعات و پلیسه تشکیل‌شده در ناحیه جوش یک عامل مؤثر بوده و با تغییر هندسه سطح مقطع قطعه کار، می‌توان خواص ناحیه جوش را بهبود بخشید. کلید‌واژگان ( جوشکاری اصطکاکی، سرعت دورانی، دما، المان محدود)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جوشکاری
دریافت: 1395/3/12 | پذیرش: 1395/4/6 | انتشار: 1395/5/16