دوره 17، شماره 12 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 182-176 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamali G, nourouzi S, Jamaati R. Optimization of friction stir extrusion processing parameters for AA6063 aluminum alloy using Taguchi method. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (12) :176-182
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-3297-fa.html
جمالی قاسم، نوروزی سلمان، جماعتی روح‌اله. بهینه‌سازی پارامترهای فرایند اکستروژن اصطکاکی اغتشاشی آلیاژ آلومینیوم AA6063 با روش تاگوچی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (12) :176-182

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-3297-fa.html


1- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
2- دانشیار دانشگاه صنعتی بابل
3- عضو هیئت علمی / دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
چکیده:   (4448 مشاهده)
در تحقیق حاضر از فرایند اکستروژن اصطکاکی اغتشاشی به عنوان یک روش جدید جهت ساخت سیم از آلیاژ آلومینیوم AA6063 استفاده شده است. جهت بهینه‌سازی پارامترهای فرایند از روش طراحی آزمایش تاگوچی و آرایه استاندارد L9 استفاده گردید. پارامترهای مهم فرایند از جمله سرعت دورانی، نیروی اعمالی، هندسه پیشانی ابزار و قطر روزنه سنبه به عنوان متغیرهای ورودی و معیارهای اندازه متوسط دانه و سختی به عنوان شاخص کیفیت در نظر گرفته شدند. آزمایش‌های کشش و میکروسختی سنجی و همچنین بررسی‌های ریزساختاری توسط میکروسکوپ نوری جهت ارزیابی خواص سیم تولید شده از فرایند، مورد استفاده قرار گرفتند. در بررسی نتایج، سرعت دورانی با بیش از 63 درصد مشارکت موثرترین پارامتر و پس از آن نیروی اعمالی با درصد مشارکتی قابل توجه به عنوان دومین پارامتر موثر مشخص شد. پارامترهای هندسه پیشانی ابزار و قطر روزنه تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر خواص مکانیکی نمونه‌ها نداشته و به صورت پارامترهای فرعی فرایند معرفی شدند. با بررسی نمونه‌ها مشخص شد که با تنظیم صحیح پارامترهای فرایند می‌توان سیم سالم با اندازه دانه‌ای تا 23 بار ریز‌تر نسبت به فلز پایه تولید کرد که موجبات افزایش استحکام کششی به میزان 14 درصد را نیز به دنبال دارد.
متن کامل [PDF 1140 kb]   (6221 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1396/6/20 | پذیرش: 1396/8/16 | انتشار: 1396/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.