دوره 20، شماره 8 - ( مرداد 1399 )                   جلد 20 شماره 8 صفحات 2000-1991 | برگشت به فهرست نسخه ها

Meserkhani A, Jafari S, Rahi A. Experimental Detection and Size Classification of Defects on Outer Race of Angular Contact Ball Bearing Using Acoustic Emission Signals with Artificial Neural Network. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (8) :1991-2000
مسرخانی آرمی، جعفری سیدمحمد، رهی عباس. تشخیص تجربی عیب و دسته‌بندی اندازه آن در حلقه خارجی یاتاقان غلتشی تماس زاویه‌ای با روش نشر صوتی و شبکه عصبی مصنوعی. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (8) :1991-2000

1- گروه طراحی کاربردی، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2- گروه طراحی کاربردی، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، m_jafari@sbu.ac.ir
در این مقاله، تشخیص تجربی عیب و دسته‏بندی اندازه آن در حلقه خارجی یاتاقان غلتشی تماس زاویه‌ای با روش نشر صوتی و شبکه عصبی مصنوعی ارایه شده است. در یک سیستم آزمایشگاهی، یاتاقان‌ها در چهار سرعت ۶۰۰، ۹۰۰، ۱۲۰۰ و ۱۵۰۰دور در دقیقه با چهار بارگذاری از کم به زیاد بارگذاری شدند. بارگذاری به‌کمک ۴ عدد پیچ با گشتاورهای مساوی و مشخص به حلقه خارجی اعمال شدند. این نوع بارگذاری به‌دلیل اینکه یاتاقان تماس زاویه‌ای است به بارگذاری ترکیبی شعاعی و محوری به‌صورت همزمان تبدیل می‌شود و با بارگذاری‏های مرسوم در یاتاقان‏های شیار عمیق متفاوت است. امواج نشر صوتی به‌کمک حسگرهای باند پهن، در دو حالت سالم و معیوب ثبت می‏شود. بنابراین برای تشخیص عیب، می‏توان حالت‏های مختلف را با حالت سالم مقایسه کرد. برای ایجاد عیب‌کندگی به‌صورت مصنوعی، از روش اسپارک استفاده شد. در بررسی نتایج پارامتر جدیدی به‌منظور افزایش بازده تشخیص عیب و دسته‏بندی اندازه آن، به نام مجموع زمان بالای حد آستانه معرفی شد. با کمک پارامتر معرفی‌شده و ۴ پارامتر نشر صوتی و با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی، عملکرد سامانه هوش مصنوعی در تشخیص عیب ۹۵/۱% و در دسته‏بندی اندازه عیب ۹۴/۴% بود.
متن کامل [PDF 1371 kb]   (2013 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مکاترونیک
دریافت: 1398/6/20 | پذیرش: 1399/2/8 | انتشار: 1399/5/25