دوره 20، شماره 6 - ( خرداد 1399 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 1554-1543 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zahedi Dizaj Yekan A, Mollaei-Dariani B, Mirnia M. Failure Analysis in Single-Point Incremental Forming of Bilayer Sheet Using the Ductile Fracture Criterion. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (6) :1543-1554
زاهدی‌دیزج‌یکان علی، ملائی‌داریانی بیژن، میرنیا سیدمحمدجواد. تحلیل شکست در شکل‌دهی تدریجی تک‌نقطه‌ای ورق دولایه با استفاده از معیار آسیب نرم. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (6) :1543-1554

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی‌تکنیک تهران)، تهران، ایران
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی‌تکنیک تهران)، تهران، ایران ، dariani@aut.ac.ir
3- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران
شکل‌دهی تدریجی ورق‌های فلزی یکی از روش‌های نوین شکل‌دهی با انعطاف‌پذیری بالا در تولید هندسه‌های پیچیده و در تیراژ متوسط است. با توجه به عدم حضور قالب مادگی در این فرآیند و اعمال تدریجی نیروهای شکل‌دهی، حد شکل‌پذیری ورق در این فرآیند نسبت به فرآیندهای شکل‌دهی سنتی افزایش می‌یابد. در این پژوهش شکل‌پذیری و شکل‌دهی و در نهایت شکست ورق‌های دولایه آلومینیوم/مس حاصل از روش جوشکاری انفجاری در فرآیند شکل‌دهی تدریجی تک‌نقطه‌ای ورق مطالعه شده است. در پیش‌بینی عددی رشد و شروع شکست ورق‌های دولایه در این فرآیند، از معیار آسیب ژو-ویرزبیکی در قالب زیربرنامه VUMAT نرم‌افزار آباکوس استفاده شد. با استفاده از مدل عددی تغییرات تنش سه‌محوری و کرنش پلاستیک معادل به‌عنوان متغیرهای موثر بر رشد آسیب در فرآیند شکل‌دهی تدریجی تحلیل و تبیین شد و نحوه بارگذاری سیکلی و غیرخطی در این فرآیند نشان داده شد. نتایج تجربی نشان‌دهنده متفاوت‌بودن ارتفاع شکست هندسه‌های مختلف به‌دلیل بروز شرایط بارگذاری متفاوت است. همچنین با استفاده از مدل عددی صحه‌گذاری‌شده، علاوه بر پیش‌بینی محل رشد ترک، ارتفاع شکست در هندسه‌های مختلف شکل‌دهی‌شده با اختلاف ۴/۰۶% نسبت به نتایج تجربی پیش‌بینی شد.
متن کامل [PDF 1104 kb]   (1938 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شکل‌دهی حجمی فلزات
دریافت: 1398/7/1 | پذیرش: 1398/10/26 | انتشار: 1399/3/31