دوره 20، شماره 10 - ( مهر 1399 )                   جلد 20 شماره 10 صفحات 2507-2495 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzababaie mostofi T, Sayah Badkhor M, Babaei H. The Effect of Extreme Dynamic Loading on Plastic Deformation of Quadrangular Plates: Experimental Investigation, Regression Analysis, and Multi-Objective Optimization. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (10) :2495-2507
میرزابابای‌مستوفی توحید، سیاح‌بادخور مصطفی، بابایی هاشم. اثر بار دینامیکی شدید روی تغییر شکل پلاستیک ورق‌های چهارگوش: مطالعه تجربی، تحلیل رگرسیونی و بهینه‌سازی چندهدفه. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (10) :2495-2507

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی برق، مکانیک و کامپیوتر، دانشگاه ایوان‌کی، ایوان‌کی، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان، رشت، ایران ، ghbabaei@guilan.ac.ir
در این مقاله، به بررسی تجربی و تحلیل رگرسیونی تغییر شکل پلاستیک بزرگ ورق‌های مربعی و مستطیلی تحت بار دینامیکی شدید با توزیع یکنواخت و محلی پرداخته ‌شده است. در بخش تجربی، پنج آزمایش روی ورق‌های فولادی در ضخامت‌های مختلف انجام شد. جهت انجام تحلیل رگرسیونی و بهینه‌سازی چندهدفه، نرم‌افزار طراح آزمایش به همراه روش رویه پاسخ به‌کار گرفته شد. سپس، اثر پارامترهایی از قبیل ضخامت ورق، شدت بار وارده، خواص مکانیکی ورق، نوع بارگذاری، شعاع بارگذاری و نسبت عرض به طول روی خیز ورق‌های چهارگوش به‌صورت همزمان بررسی‌ شده است. دو تحلیل جداگانه براساس تحلیل واریانس و آماری برای هر کدام از بارگذاری‌های یکنواخت و محلی انجام شد. مقادیر به‌دست‌آمده برای ضریب تعیین دو نوع بارگذاری یکنواخت و محلی نشان داد که مدل‌ها، پیش‌بینی خوبی از نتایج تجربی دارند و می‌توانند جهت ارزیابی تغییر شکل پلاستیک ورق مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه، شرایط بهینه برای هر یک از پارامترهای موثر شامل تنش تسلیم و نسبت عرض به طول ورق با توجه به شرط درنظرگرفتن کمترین مقادیر ضخامت و خیز مرکزی ورق برای هر دو نوع بارگذاری تعیین شد. نتایج به‌دست‌آمده برای بهینه‌سازی چندهدفه با نتایج مطالعات تجربی تحقیق حاضر مقایسه شد.
متن کامل [PDF 1914 kb]   (2015 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شکل‌دهی حجمی فلزات
دریافت: 1399/3/10 | پذیرش: 1399/5/20 | انتشار: 1399/7/20