دوره 21، شماره 5 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 21 شماره 5 صفحات 326-315 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khooshehchin M, Ghotbinasab S, Mohammadidoust A. Experimental study of the effects of ultrasonic waves on surface sediments in pool boiling. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (5) :315-326
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-44205-fa.html
خوشه چین محسن، قطبی نسب سمیرا، محمدی دوست اکبر. بررسی آزمایشگاهی اثرات امواج فراصوت بر رسوبات سطحی در جوشش استخری. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (5) :315-326

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-44205-fa.html


1- گروه مهندسی شیمی، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه، ایران
2- گروه صنایع شیمیایی، مرکز علمی کاربردی دهلران، ایلام، ایران
3- گروه مهندسی شیمی، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه، ایران ، mohammadidoust@iauksh.ac.ir
چکیده:   (1147 مشاهده)
افزایش انتقال حرارت و جلوگیری از رسوب ذرات در تجهیزات، همواره مورد توجه مهندسان بوده است.در این تحقیق تغییرات غلظت نمک بر دینامیک حباب تاثیرمستقیم گذاشته و با رسوب بر سطح به عنوان مقاومت انتقال حرارت عمل کرد. بنابراین ابتدا تاثیرامواج فراصوت بر رسوبات نمکی در جوشش استخری بررسی شد. نتایج نشان داد که امواج فراصوت با معلق نگه­داشتن ذرات محلول در سیال و جلوگیری از رسوب آن­ها بر سطح انتقال حرارت، اثر مثبتی بر انتقال حرارت داشت. افزایش اغتشاشات به سبب تغییر در دینامیک حباب وپدیده­ ی کاویتاسیون­، موجب بهبود انتقال حرارت شد. نقش ایجاد زبری بر سطح انتقال حرارت در تولید حباب مورد بررسی قرار گرفت . نتایج نشان داد ترکیب تولید حباب به وسیله افزایش زبری و امواج فراصوت، اثرمهمی در افزایش انتقال حرارت داشته­اند. امواج فراصوت در سه قدرت امواج %۳۰، %۶۰ و %۹۰ اعمال گردید به طوری که توان %۹۰ توانست به ترتیب ضریب انتقال حرارت و قطر جدایش را تا حدود %۴۳/۸ و %۵۴/۷ نسبت به حالت بدون پرتودهی امواج افزایش داده و همچنین رسوب را تا%۱۹/۳۷ کاهش دهد.
متن کامل [PDF 1448 kb]   (777 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1399/4/16 | پذیرش: 1399/9/24 | انتشار: 1400/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.