Fouladi S, Abbasi M, Givi M. Friction stir vibration welding and study about the effects of its parameters on microstructure and mechanical properties of Al5052 joint. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (4) :217-224
URL:
http://mme.modares.ac.ir/article-15-4433-fa.html
فولادی سجاد، عباسی محمود، گیوی محمد. جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی ارتعاشی و بررسی اثر پارامترهای این فرآیند بر ریزساختار و خواص مکانیکی جوش در آلیاژ آلومینیوم ۵۰۵۲. مهندسی مکانیک مدرس. ۱۳۹۶; ۱۷ (۴) :۲۱۷-۲۲۴
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-۱۵-۴۴۳۳-fa.html
۱- دانشگاه کاشان
چکیده: (۶۴۸۹ مشاهده)
"جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی" یک فرآیند جوشکاری حالت جامد است که مزایای متنوعی نسبت به جوشکاری حالت ذوبی دارد. در این فرآیند، مشکلات ناشی از سرد شدن فاز مذاب وجود ندارد. در این تحقیق، یک روش جدید به منظور بهسازی میکروساختار و خواص مکانیکی جوش اصطکاکی اغتشاشی ارائه میشود. در این روش، قطعات جوش شونده در حین جوشکاری ارتعاش مییابند. قطعات اتصال یابنده در موقعیت لب به لب، بر روی نگهدارنده محکم شده و نگهدارنده از طریق مکانیزم میللنگی در راستای عمود بر خط جوش مرتعش میشود. روش ارائه شده تحت عنوان "جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی ارتعاشی" توصیف میشود. میکروساختار و خواص مکانیکی قطعات جوششونده توسط دو روش "جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی" و "اصطکاکی اغتشاشی ارتعاشی" با یکدیگر مقایسه میشوند. نتایج نشان میدهد که اندازه دانه ناحیه جوش قطعه "جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی ارتعاشی شده" در حدود 30% کوچکتر از مقدار آن در قطعه "جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی شده" است و استحکام نهایی کشش، اتصال اولی در حدود 12% بالاتر از مقدار آن در اتصال دومی است. این موضوع به تولید نابجاییهای بیشتر و در نتیجه تبلور مجدد بیشتر در حضور ارتعاش نسبت داده میشود. نتایج همچنین دلالت میکند که اندازه دانه ناحیه جوش قطعه "جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی ارتعاشی شده" با افزیش سرعت چرخش و کاهش سرعت طولی ابزار، افزایش و خواص مکانیکی کاهش مییابد. این موضوع به افزایش دما در حین جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی ارتعاشی نسبت داده میشود. نتیجه گرفته میشود که "جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی ارتعاشی" جایگزینی مناسب برای "جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی" است و استفاده از آن برای صنایع توصیه میشود.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی کامل |
موضوع مقاله:
روشهای ساخت دریافت: 1395/11/16 | پذیرش: 1395/12/26 | انتشار: 1396/1/29