Afkar H, kianifar A, zamani H. experimental and Numerical investigation of effect of ascending step heat flux on porosity and brightness of baked bread. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (6) :367-378
URL:
http://mme.modares.ac.ir/article-15-46384-fa.html
1- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد ، a-kiani@um.ac.ir
3- طراحی ماشین آلات صنایع غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
چکیده: (2059 مشاهده)
نان مسطح( نان با ضخامت کم و سطح صاف) بر خلاف نان حجیم در کشورهای اندکی از جمله ایران مورد استفاده قرار میگیرد و تحقیقات بسیار کمی درباره آن انجام شده است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی عددی و آزمایشگاهی میزان تخلخل و روشنایی سطح در نان مسطح پخته شده با پروفیلهای مختلف شار حرارتی پلهای صعودی میباشد. در این پژوهش، به منظور بررسی اثر پروفیلهای مختلف شار حرارتی در فرایند پخت نان مسطح متخلخل، نانهای مورد نیاز با استفاده از دستگاه ساخته شده در مقیاس آزمایشگاهی پخته شده و معادلات انتقال گرما، جرم، تخلخل و روشنایی به صورت عددی با استفاده از روش تفاضل محدود در نرم افزار مطلب مدل
سازی شدهاند. نتایج نشان داد که مقادیر آزمایشگاهی و عددی مطابقت خوبی با یکدیگر دارند. سه پروفیل شار حرارتی پلهای صعودی با گامهای زمانی مختلف به صورت آزمایشگاهی و عددی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تجربی نشان دادند که وضعیت تخلخل نان پخته شده با پروفیل شار حرارتی صعودی با چهار پله، منظمتر و میانگین مقادیر قطر و مساحت منافذ در تصاویر حاصل از عکس [1]SEM
نسبت به پروفیلهای مورد بررسی دیگر بیشتر میباشد. همچنین با توجه به نتایج تجربی و عددی مشاهده شد پارامتر مربوط به روشنایی سطح نان( L*
) برای نان پخته شده با پروفیل شار حرارتی صعودی با چهار پله در محدوده مناسب می باشد.
[1] میکروسکوپ الکترونی روبشی
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
انتقال حرارت و جرم دریافت: 1399/7/7 | پذیرش: 1399/11/25 | انتشار: 1400/3/10