دوره ۲۲، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۴۰۱ )                   جلد ۲۲ شماره ۱۰ صفحات ۶-۱ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esrafili H R, Amirabadi H, Akbari J, Jafarian F. Experimental Study of Cutting Force and Temperature in the Machining Process of Waspaloy. Modares Mechanical Engineering 2022; 22 (10) :1-6
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-65914-fa.html
اسرافیلی حمیدرضا، امیرآبادی حسین، اکبری جواد، جعفریان فرشید. مطالعه تجربی نیروی برش و دما در فرآیند ماشینکاری سوپرآلیاژ پایه نیکل واسپالوی. مهندسی مکانیک مدرس. ۱۴۰۱; ۲۲ (۱۰) :۱-۶

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-۱۵-۶۵۹۱۴-fa.html


۱- دانشگاه بیرجند
۲- دانشگاه نیشابور ، hamirabadi@neyshabur.ac.ir
۳- دانشگاه صنعتی شریف
۴- مرکز آموزش عالی محلات
چکیده:   (۱۳۷۴ مشاهده)
سوپرآلیاژ واسپالوی یک نوع سوپرآلیاژ پایه نیکل است و عمدتاً برای قطعات توربین‌ هواپیما، دیسک‌های کمپرسور و شفت‌ها استفاده می‌شود. تراشکاری سوپرآلیاژ واسپالوی مانند بسیاری از سوپرآلیاژهای پایه نیکل در دمای محیط (تراشکاری مرسوم) دشوار است. در این پژوهش با تغییر در پارامترهای سرعت برشی و نرخ پیشروی، در عمق براده ثابت به بررسی نیروی برش و دمای ایجاد شده در ناحیه برش قطعه‌کار در فرآیند تراشکاری مورب سوپرآلیاژ واسپالوی بدون مواد خنک کاری (ماشینکاری سنتی) پرداخته شد. سختی قطعه‌کار مورد آزمایش 3±382 ویکرز و قطر آن 25 میلی‌متر بود. به منظور بررسی نیروی برش و دمای ناحیه برش از طراحی آزمایش عاملی کامل بدون تکرار استفاده شد و یک مدل رگرسیونی از عوامل تاثیر گذار برای تخمین نیروی برشی ارائه گردید. به طور خاص بیشترین تغییرات نیروی برشی در شرایطی که سرعت برشی 1200 (rpm) و عمق براده 3/0 (mm) بود با افزایش نرخ پیشروی از 14 به 42 (mm/min) اتفاق افتاد. همچنین با افزایش سرعت برشی و نرخ پیشروی در تمامی آزمایش‌ها دمای ماشینکاری افزایش یافت.
متن کامل [PDF 528 kb]   (۱۲۰۸ دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین‌کاری
دریافت: 1401/9/16 | پذیرش: 1401/7/10 | انتشار: 1401/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.