دوره 23، شماره 6 - ( خرداد 1402 )                   جلد 23 شماره 6 صفحات 386-379 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghanasiri A, Rezaei Ashtiani H. Experimental evaluation of the effect of aluminum alloy foam core on the mechanical behavior of sandwich panel. Modares Mechanical Engineering 2023; 23 (6) :379-386
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-66882-fa.html
آقانصیری عبدالله، رضایی آشتیانی حمیدرضا. ارزیابی تجربی اثر هسته فومی آلیاژ آلومینیوم بر رفتار مکانیکی ساندویچ پانل. مهندسی مکانیک مدرس. 1402; 23 (6) :379-386

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-66882-fa.html


1- دانشگاه صنعتی اراک
2- دانشگاه صنعتی اراک ، hr_rezaei@arakut.ac.ir
چکیده:   (1261 مشاهده)
از موارد حائز اهمیت در رفتار مکانیکی ساندویچ پنل­ها نوع و جنس قطعه هسته می­باشد. در مطالعه حاضر رفتار مکانیکی ساندویچ پنل با دو نوع هسته فوم آلیاژ آلومینیوم مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به منظور بررسی و مقایسه میزان تاثیر روش به کار رفته جهت تثبیت فوم­های آلومینیومی درخواص خمشی و فشاری هسته ساندویچ ­پنل­ها، فوم آلومینیوم آلیاژی LM13 با تثبیت کننده کلسیم و پودر کاربید سیلیسیم به صورت جداگانه تولید شد. نتایج آزمایش پراش پرتو اشعه ایکس نشان دهنده حضور ترکیبات بین­فلزی Al4Ca در فوم­های آلومینیومی حاوی فلز کلسیم، و ذرات کاربید سیلیسیم برای فوم­های آلومینیومی حاوی پودر سیلیکون­کارباید در دیواره سلولی بود. میزان استحکام تسلیم در ساندویچ پنل هایی با هسته فوم آلومینیوم و تثبیت­کننده فلز­کلسیم از هسته هایی با تثبیت کننده ذرات کاربید سیلیسیم بالاتر بود. همچنین  ساندویچ­هایی با هسته فوم آلومینیوم حاوی پودر کاربید سیلیسیم قابلیت جذب انرژی بیشتری از خود  نشان دادند. در مقابل فوم هایی با تثبیت کننده پودر کاربید سیلیسیم انرژی بیشتری را تحت آزمایش فشار تک محوری جذب نمودند. همچنین نتایج بررسی ماکروساختار از نحوه تغییر شکل ساندویچ پنل در آزمایش خمش سه نقطه گویای کاهش نیرو در اثر ضعف در اتصال بین پوسته ساندویچ پنل و هسته فوم آلومینیومی بود.    
متن کامل [PDF 618 kb]   (645 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تجزیه و تحلیل و انتخاب مواد
دریافت: 1401/10/27 | پذیرش: 1402/2/30 | انتشار: 1402/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.