دوره 23، شماره 10 - ( مهر 1402 )                   جلد 23 شماره 10 صفحات 147-143 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

homayooni A, Eghdami Z S, Sotoude M. Comparison of Different Factors in Surface Roughness of Milling Process. Modares Mechanical Engineering 2023; 23 (10) :143-147
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-72790-fa.html
همایونی احمد، اقدامی زهرا سادات، ستوده مائده. مقایسه‌ی فاکتورهای مختلف در زبری سطح فرآیند فرزکاری. مهندسی مکانیک مدرس. 1402; 23 (10) :143-147

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-72790-fa.html


1- دانشگاه صنعتی اراک ، homayooni@arakut.ac.ir
2- دانشگاه اراک
چکیده:   (694 مشاهده)
فرز انگشتی نوعی ابزار ماشینکاری است برای براده برداری سطوح قطعه بوده که به دلیل کاربرد گسترده در صنایعی چون قالب سازی مورد توجه قرار گرفته است. ازاین‌رو امروزه، نیاز صنعت به یافتن پارامترهای بهینه فرآیند احساس می‌شود تا بتوان به کیفیت سطح مورد نظر دست یافت. به طور کلی، انتخاب پارامترهای اثرگذار در هر فرآیند فرزکاری به طور قابل توجهی بر کیفیت سطح یک قطعه تمام شده تأثیر می‌گذارد. در این پژوهش با استفاده از روش آنالیز حساسیت آماری ای-فست به بررسی کمی میزان اثرگذاری همزمان پارامترهای ورودی شامل سرعت اسپیندل، عمق برش، و نرخ پیشروی بر روی پارامتر‌ خروجی زبری سطح برای نمونه‌ها پرداخته‌شده است. آزمایش‌های ماشینکاری تحت پارامترهای مختلف برش همانطور که در شرایط پایدار برای ابزار فرز تعریف شده‌اند، انجام شده است. زبری سطح و میزان ارتعاش ماشین‌کاری با فرم‌های درجه دوم غیرخطی؛ به ترتیب بر اساس پارامترهای برش و برهمکنش‌های آن‌ از طریق چندین روش‌ تحلیل رگرسیون، مدل‌سازی شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که پارامتر زمان سرعت اسپیندل با 67 درصد تأثیر به‌عنوان تأثیرگذارترین پارامتر بر روی زبری سطح شناخته‌شده است. همچنین مشاهده شد که پارامتر نرخ پیشروی با 30 درصد تأثیر عمق برش با 3 درصد به عنوان دومین و سومین پارامترهای اثرگذار بر زبری سطح شناخته شده‌اند.
 
متن کامل [PDF 604 kb]   (487 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین‌کاری
دریافت: 1402/9/14 | پذیرش: 1402/7/10 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.