دوره 24، شماره 2 - ( بهمن 1402 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 95-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

yousefi jamalabad Y, rahimi J, Javadi Sigaroodi M R, Poursaeidi E, Montakhabi F. Characterization of hot corrosion performance and TGO behavior in APS-BC and HVOF-BC thermal barrier coatings. Modares Mechanical Engineering 2024; 24 (2) :87-95
یوسفی جمال آباد یوسف، رحیمی جواد، جوادی سیگاررودی محمد رسول، پورسعیدی اسماعیل، منتخبی فرزام. مشخصه‌یابی خوردگی داغ و رفتار TGO در پوشش سد حرارتی APS-BC و HVOF-BC. مهندسی مکانیک مدرس. 1402; 24 (2) :87-95

1- دانشگاه زنجان
2- دانشگاه زنجان ، epsaeidi@znu.ac.ir
خوردگی داغ و رشد لایه اکسیدی (TGO) عوامل مخربی در پوشش‌های سد حرارتی (TBC) هستند که در شرایط کاری منجر به شکست پوشش می‌شوند. در مطالعه حاضر رفتار خوردگی داغ و تغییرات TGO برای TBC های که لایه رابط آن با روش‌های اسپری پلاسمای اتمسفر (APS) و پاشش حرارتی سوخت اکسیژن با سرعت بالا (HVOF) اعمال شدند ارزیابی شده است. هر دو نوع پوشش برای شرایط یکسان تحت آزمایش خوردگی داغ سیکلی با دمای 1100 درجه سانتی‌گراد در معرض نمک‌های مذاب Na2SO4 و V2O5 قرار داده شدند سپس ریزساختار آن‌ها با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی (SEM) و آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شده است. همچنین تغییرات ضخامت TGO در سیکل‌های مختلف با استفاده از نرم‌افزار Image J و تصاویر SEM اندازه‌گیری شده است. نتایج نشان می‌دهد با نفوذ مذاب نمک‌های خورنده و واکنش آن با لایه YSZ یک تغییر فاز از تتراگونال به مونوکلینیک برای زیرکونیا اتفاق افتاده است و همچنین با تخلیه ایتریا از ساختار پوشش، محصولات واکنشی YVO4 برای TBC ها به وجود آمده است. تحمل سیکل خوردگی داغ TBC ها و رفتار رشد TGO نشان می‌دهد پوشش‌های که لایه رابط آن‌ها با روش HVOF اعمال شده است عملکرد بهتری نسبت به روش APS نشان می‌دهند.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: توربین گازی
دریافت: 1402/11/16 | پذیرش: 1403/3/12 | انتشار: 1402/11/10