دوره 24، شماره 5 - ( اردیبهشت 1403 )                   جلد 24 شماره 5 صفحات 303-293 | برگشت به فهرست نسخه ها

Najar M, Ghajar R. Experimental Investigation on the Energy Absorption of Lattice Thin-Walled Metal Tubes with Auxetic, Semi-Re-Entrant, and Conventional Honeycomb Cells under Axial Loading. Modares Mechanical Engineering 2024; 24 (5) :293-303
نجار مصیب، قاجار رحمت الله. بررسی تجربی جذب انرژی در لوله‌های فلزی جدار نازک مشبک با سلول‌های آگزتیک، نیمه درون‌رو و معمولی تحت بارگذاری محوری. مهندسی مکانیک مدرس. 1403; 24 (5) :293-303

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ، ghajar@kntu.ac.ir
هدف از این پژوهش، بررسی تجربی جذب انرژی لوله‌های جدار نازک مشبک با مقطع مربعی است. دیواره‌های لوله‌ی جدار نازک به صورت مشبک با سه نوع سلول شامل آگزتیک درون‌‌رو، نیمه درون‌رو و لانه زنبوری معمولی از جنس فولاد زنگ نزن 304 است. هر سه نوع سلول‌ مشبک با روش برش لیزر دوّار روی لوله جدار نازک ایجاد و توسط دستگاه آزمایش یونیورسال تحت بارگذاری شبه-استاتیک با سرعت 5 میلی‌متر بر دقیقه به صورت محوری  فشرده می­شوند. نیروی بیشینه اولیه، نیروی متوسط لهیدگی، راندمان نیروی لهیدگی، جذب انرژی و جذب انرژی ویژه به عنوان پارامترهای ارزیابی آزمون در نظر گرفته می­شوند. نتایج نشان می‌دهد که لوله جدار نازک با ساختار آگزتیک درون‌رو، جذب انرژی مخصوص بیشتری نسبت به دو ساختار دیگر دارد. در این ساختار جذب انرژی ویژه 25% نسبت به ساختار لانه زنبوری معمولی بیشتر است. ساختار نیمه درون‌رو، جذب انرژی و نیروی متوسط بیشتری نسبت به دو ساختار دیگر دارد. مقدار راندمان نیروی لهیدگی در ساختار لانه زنبوری معمولی 85% بدست می‌آید که نسبت به دو ساختار دیگر بیشتر است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1403/1/27 | پذیرش: 1403/5/6 | انتشار: 1403/2/10