دوره 17، شماره 5 - ( 5-1396 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 334-327 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahrokhian Dehkordi M A, Karimian M. An Experimental study on Lost Foam Casting using the Taguchi method. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (5) :327-334
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-10436-fa.html
شاهرخیان دهکردی محمدامین، کریمیان مجید. مطالعه تجربی متغیرهای فرآیند ریخته‌گری مدل فومی فداشونده با استفاده از روش تاگوچی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (5) :327-334

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-10436-fa.html


1- عضوباشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانشگاه آزاداسلامی واحد خمینی شهر
2- هیات علی
چکیده:   (5026 مشاهده)
روش ریخته‌گری مدل فومی فدا شونده، یک روش نوین برای ریخته‌گری قطعات پیچیده می‌باشد که علاوه بر داشتن مزایای فنی و اقتصادی نسبت به روش سنتی دارای مزایای زیست محیطی نیز بوده و از این‌رو مورد توجه ویژه قرار گرفته است. در این پژوهش به بررسی اثر متغیرهای چگالی فوم، دمای ذوب‌ریزی و ویسکوزیته پوشان که از اثرگذارترین متغیرهای فرآیند ریخته‌گری مدل فومی فداشونده بر روی درصد تخلخل و سختی نمونه‌ها هستند، پرداخته می‌شود. به منظور طراحی آزمایشات و تعیین سطوح بهینه هریک از متغیرهای در نظر گرفته شده از روش تاگوچی و تحلیل نسبت سیگنال به نویز و واریانس استفاده گردید. کلیه متغیرهای درنظر گرفته شده در سه سطح و با استفاده از روش تحلیل تاگوچی آرایه متعامدL9 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که چگالی فوم 20 kg/m3، دمای ذوب‌ریزی 740° C و ویسکوزیته پوشان 20 sec به علت ایجاد حالت مناسب بین تجزیه حرارتی و تبخیر فوم با سرعت پیشروی مذاب و خروج گاز بوجود آمده در مدل از طریق منافذ پوشان و همچنین ایجاد کمترین مقدار درصد تخلخل(2.6%) به همراه بیشترین مقدار سختی(27.7 HRA)، مقادیر بهینه برای متغیرها بوده که چگالی فوم و دمای ذوب‌ریزی به ترتیب تاثیرگذارترین پارامترها بر روی درصدتخلخل و سختی با مقادیر ضریب تاثیر 64.58% و 56.35% می‌باشند.
متن کامل [PDF 1076 kb]   (6250 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ریخته گری
دریافت: 1395/11/17 | پذیرش: 1396/1/4 | انتشار: 1396/2/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.