جستجو در مقالات منتشر شده
مجید غیوری، مهدی رشوند،
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( ۵-۱۳۹۸ )
چکیده
با توجه به نیاز بالای شرکتهای فولادسازی، ضرورت بومیسازی آببندهای مکانیکی لامینار از طرف مجتمع فولاد مبارکه اصفهان مطرح شد. در این تحقیق ابتدا اقدام به بررسی شرایط کاری و استخراج نیروهای وارده بر آببند شد. بررسیها نشان دادند که نیروهای وارده، شبهاستاتیک بوده و مقادیر فشار ۲۲۵=PH (پاسکال) و ۲۲۰=PGr (بار) و گشتاور ۷/۳۰۶=TS (نیوتون بر متر) هستند. نتایج آزمایش کشش نشان داد که استحکام نهایی برای آببند و تسمه بهترتیب ۳/۶۲۰ و ۱/۵۹۴مگاپاسکال هستند. نتایج حاصل از تحلیل استاتیک روی آببند لامینار و آببند ساختهشده نشان داد که بیشترین تنش براساس تئوری وونمیسز بهترتیب ۱۰۸×۳۹/۱ (پاسکال) و ۱۰۸×۲/۳ (پاسکال) و ضریب اطمینان نیز برای هرکدام بهترتیب ۸۰۸/۲ و ۳۳۸/۱ است.
محمدرضا رجبی، سیدحجت هاشمی،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده
تنشهای پسماند ناشی از جوشکاری باعث کاهش تنش طراحی در خطوط لوله قطور و پر فشار انتقال گاز طبیعی میشود. لوله مورد بررسی از نوع API X۷۰ با قطر خارجی و ضخامت ۱۴۲/۳ و ۱/۹۸سانتیمتر است. برای اندازهگیری تنشهای پسماند در این لوله از آزمایش کرنشسنجی سوراخ استفاده میشود. با توجه به ابعاد بزرگ لوله و اینکه حملونقل آن برای انجام آزمون کرنشسنجی سوراخ مشکل است جداسازی یک نمونه محدود از آن بسیار مناسب است. در پژوهش حاضر ابعاد این نمونه با ابعاد محدود بررسی میشود سپس شبیهسازی جوشکاری در نمونه جداشده انجام و تنشهای پسماند از جمله تنش پسماند بهمنظور ضخامت برای اولین بار ارایه میشود. نتایج نشان میدهد که جداسازی نمونه استاندارد با ابعاد ۴۴×۳۲سانتیمتر بهمنظور اندازهگیری تنش پسماند در لوله فولادی مطلوب است. موقعیت و میزان تنش پسماند کششی و فشاری بیشینه در لوله به دست آمده و تغییرات تنشهای پسماند محیطی و طولی در سطوح داخلی و خارجی و در نواحی مختلف جوش بررسی میشود. همچنین صحتسنجی نتایج به دست آمده با نتایج اندازهگیری تنش پسماند در لوله از همین نوع فولاد با هندسه مشابه در مقیاس صنعتی انجام میشود. نتایج نشان داد که حداکثر تنش پسماند در سطح داخلی لوله در جهت طولی برابر ۴۶۰مگاپاسکال (۹۶% تنش تسلیم) بوده و پس از آزمون فشار مایع ایستا به ۲۰۰مگاپاسکال (۴۲% تنش تسلیم) تقلیل یافته است. به دلیل اینکه این مقدار کمتر از نصف تنش تسلیم است روش کرنشسنجی سوراخ پس از آزمون فشار مایع ایستا معتبر است.
علی یوسفی، بهمن کروجی،
دوره ۲۲، شماره ۸ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده
در این پژوهش اثر افزودن کلسیم و بور بر ریزساختار و خواص فشاری آلیاژ ریختگی منیزیم ۹۱AZ مورد بررسی قرار گرفته است. در ابتدا به منظور تعیین مقدار مطلوب افزودن کلسیم از منظر کاهش اندازه دانه و حضور فازهای ثانویه به میزان ۰,۱ ،۰.۵ ،۰.۸ و ۱ درصد وزنی کلسیم به آلیاژ ۹۱AZ افزوده شد. بررسی های ریز ساختاری نشان داد که با افزودن ۰,۵ درصد وزنی کلسیم اندازه دانه از ۱۰۵ به ۶۵ میکرومتر کاهش یافته است بدون اینکه فاز Al۲Ca ایجاد گردد. همچنین اثر مشابه ای بر روی فازهای مرزدانه ای در هنگام افزایش مقدار کلسیم افزودنی ملاحظه شد. سپس این آلیاژ با افزودن مقادیر ۰,۰۳، ۰.۰۹ و ۰.۱۲ درصد وزنی بور، به شکل آمیژانAlB۳، از نظر ریزساختار ریختگی و خواص مکانیکی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان میدهد که غلظت مطلوب بور، به منظور دستیابی به بالاترین میزان ریزدانگی، ۰.۰۹ درصد وزنی است. همچنین ارزیابی خواص فشاری نمونه های حاوی ۰.۵ در صد وزنی کلسیم و مقادیر مختلف بور نشان می دهد که آلیاژ دارای ۰.۰۹ درصد وزنی بور بهترین خواص فشاری را ارایه نموده است .