جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای آبیار
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
در این تحقیق، ابتدا ساختار سه داروی رایج ضد سرطان شامل ۶-تیوگوانین (۶-TG)، هیدروکسی اوره (NH) و بوسولفان با استفاده از محاسبات کوانتومی بهینه و انرژی ساختار بهینه شده به دست آمد، همچنین بهینه سازی ساختار نانوذره طلا نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت به منظور بررسی چگونگی برهمکنش داروها با نانوذره، مکان های مختلف برهم کنش دارو با نانو ذره محاسبه شد و پایدارترین ساختار به منظور مطالعه بیشتر انتخاب شد. این محاسبات با استفاده از FHI-aims، که یک بسته نرم افزاری بر پایه نظریه تابعی چگالی توسعه یافته است، انجام شدهاند. طول پیوند و بهترین انرژی برهمکنش در این پژوهش گزارش شده است. به منظور بررسی بهتر مکان برهمکنش ، نوع اوربیتالهای درگیر و شکل آنها نیز نشان داده شده است. بررسی انرژی گاف نشان داد کمترین انرژی مربوط به کمپلکس نانوذره طلا با داروی ۶-تیوگوانین است که تایید کننده پایداری شیمیایی این دارو با نانوذره است. بررسیها نشان داد که انرژی اتصال نانوذره طلا با داروها به ترتیب بوسولفان، هیدروکسی اوره ، ۶-تیوگوانین است. سپس دارو و نانوذره طلا در پایدارترین حالت ممکن ، بهصورت تکتک با نرم افزار Hex ۸ به سرم آلبومین انسانی به عنوان گیرنده، داک شدند و در نهایت انرژیهای اتصالی و سایر برهم کنش ها از جمله انرژیهای الکترواستاتیک، واندروالسی و پیوندهای هیدروژنی بین سرم آلبومین انسانی و داروها به همراه نانوذره طلا محاسبه شدند. مشخص شد که جایگاه فعال داک شده برای دو دارو بوسولفان و ۶-تیوگوانین یکسان است و برای داروی هیدروکسی اوره متفاوت است.
جمشید پرویزیان، حمید آبیار، امیر عبداله، اسماعیل غدیری زهرانی،
دوره ۱۳، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده
یکی از مهمترین مشکلات فرآیند وایرکات، خطای ماشینکاری گوشه و شعاع گوشه است. این تحقیق خطای شعاع گوشه محدب در یک برش متوالی (شامل یک مرحله خشن و دو مرحله پرداخت) وایرکات را بررسی نموده است. طراحی آزمایش ها بر اساس فرکانس تخلیه و سرعت پیشروی مرحله ی خشن کاری به روش فاکتوریل کامل انجام و بار باقیمانده روی مسیر مستقیم و قوس گوشه به عنوان پارامترهای خروجی در نظر گرفته شده اند. نتایج حاکی از تاثیر قابل توجه بهینه سازی این پارامترها روی کنترل بار باقیمانده در مسیر مستقیم در مقایسه با مسیر قوس گوشه ¬اند. دیگر آن که خشن کاری مؤثرین مرحله ی برش است و به وسیله بهینه سازی پارامترهای وایرکات نمی توان خطای شعاع گوشه را به طور کامل حذف کرد. در ادامه، شعاع گوشه ی مقعر ایجاد شده در برش های متوالی و اثر زاویه و شعاع گوشه و خطای شعاع در زوایای مختلف گوشه مطالعه شده¬است. تحلیل داده های به دست آمده نشان می دهد که تاثیر بار باقیمانده بر خطای شعاع گوشه با افزایش زاویه گوشه افزایش می یابد. یک رویکرد موثر به منظور بهبود دقت ماشینکاری شعاع گوشه ی مقعر برای برش پرداخت ارائه گردیده است. نتیجه مهم آن که در یک گوشه ی کوچک-شعاع مقعر، برای دستیابی به دقت مناسب، طول قوس پیموده شده باید تا حد امکان افزایش یابد.
محمد حسینی، حسین آبیار،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
در بسیاری از موارد ارتعاشات ژورنال در جهت شعاعی در یاتاقان ژورنال ماشین های دوار مختلف مشاهده شده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی تأثیر نوسانات اجباری ژورنال در یک یاتاقان ژورنال ساده بر پروفیل فشار هیدرودینامیک است. جهت انجام شبیه سازی ها از نرمافزار تجاری انسیس- فلوئنت استفاده گردید. هندسه مسئله دو بعدی بوده و به کمک نرمافزار گمبیت شبکه مناسب تولید گردید. سیال مورد مطالعه نیوتنی و آرام بوده و از انتقال حرارت صرف نظر شده است. علاوه بر این فرض شد که در تمام شرایط هیچگونه تغییر فازی رخ نمی دهد. برای شبیه سازی نوسانات ژورنال یک تابع کاربری به زبان سی نوشته شد. مسئله برای سه نسبت فرکانس نوسان بدون بعد ژورنال (۰,۰۰۱، ۰.۱ و ۱) و دو نسبت خروج از مرکزیت (۰.۵۴ و ۰.۸) حل گردید. نتایج نشان داد که پروفیل فشار هیدرودینامیک کاملاً وابسته به فرکانس نوسانات ژورنال است. همچنین مشخص گردید که در فرکانس های نوسانی بسیار کوچک تغییرات فشار هیدرودینامیک کم است بهگونهای که می توان فشار را مستقل از نوسانات ژورنال دانست. در حالی که با افزایش فرکانس نوسانی ژورنال توزیع فشار کاملاً تحت تأثیر قرار میگیرد و در نتیجه پروفیل فشار هیدرودینامیک یاتاقان ژورنال کاملاً متفاوت می شود. این اثرات با افزایش نسبت فرکانس نوسانی بدون بعد به خصوص هنگامی که برابر یک می شود، شدیدتر می گردند.
حمید آبیار فیروزآبادی، امیر عبداله،
دوره ۱۹، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
فرآیند تخلیه الکتریکی سیمی یا وایرکات یکی از فرآیندهای پیشرفته تولید بهویژه برای ساخت قطعات ظریف با شکلهای پیچیده و مواد سخت است. خطاهای ماشینکاری روی مسیرهای قوسی کوچکشعاع یکی از مهمترین مشکلات این فرآیند است. در این تحقیق، خطاهای ماشینکاری برش سهمرحلهای وایرکات روی مسیرهای مستقیم و قوسی با استفاده از آزمونهای تجربی بررسی شده است. برای شناسایی دلایل ایجاد این خطاها و جبران آنها، بار باقیمانده روی این مسیرها بعد از هر مرحله ماشینکاری بهطور جداگانه اندازهگیری و تحلیل شد. سپس خطاهای ماشینکاری روی مسیرهای مذکور و عوامل ایجاد آنها بهصورت تئوری و تجربی ریشهیابی و بحث شد. آزمونهای تجربی نشان دادند که مرحله خشنکاری، اثر مخرب قابل ملاحظهای روی خطاهای ماشینکاری مسیرهای قوسی دارد و مراحل پرداختکاری که بعد از مرحله خشنکاری انجام میشوند قادر نیستند این اثر مخرب را جبران کنند. گسترههای زاویهای جرقهزنی در مرحله خشنکاری مسیرهای قوسی محاسبه و اثر این گسترهها روی انحراف سیم از مسیر برنامهنویسیشده و خطاهای ناشی از آن تجزیه و تحلیل شد. همچنین، این تحقیق با تعریف مفاهیم و توسعه معادلات مربوط به محاسبه خطاهای مراحل پرداختکاری، دستورالعمل نوینی برای ماشینکاری چندمرحلهای وایرکات این مسیرها پیشنهاد نموده است. خطاهای تخمینزدهشده (بهوسیله معادلات مذکور) با خطاهای حاصل از آزمونهای تجربی همخوانی دارند. نتایج این تحقیق میتوانند در کاربردهای دقیق وایرکات استفاده شوند.