جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای آتشکاری
شعیب خانمحمدی، کاظم آتشکاری، رامین کوهی کمالی،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
استفاده از زیست توده به سبب کاهش اثرات گازهای گلخانه ای و تاثیرات مخرب زیست محیطی در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از محققان بوده است. دستیابی به سیستمی که بتواند بهترین عملکرد برای بکارگیری این نوع سوخت با ارزش حرارتی پایین را داشته باشد یکی از موضوعات مورد توجه محققان می باشد. در این مقاله تمرکز بر روی مدل کردن دقیق فرایند گازسازی از زیست توده و طراحی بهینه سیستم تولید سه گانه سرمایش، گرمایش و توان الکتریکی برای بهره گرفتن از این انرژی پاک می-باشد. در فرایند مدلسازی تولید گاز از زیست توده از یک مدل واقعی نسبت به کارهای پیشین استفاده شده است که شامل شبیه سازی محتوای قیر در محصولات گازسازی می باشد. تحلیل دقیق پارامتری سیستم تولید سه گانه برای پیبردن به رفتار توابع هدف با تغییر پارامترها و دستیابی به بهینه ترین پارامترهای عملکردی سیستم نیز انجام شده است. نتایج نشان میدهد که توابع هدف در بازه مورد بررسی در تقابل با هم هستند که بر بهینه سازی چند هدفه سیستم تاکید دارد. با رسم منحنی پارتو برای توابع هدف یک رابطه مناسب برای تعیین رفتار این توابع نیز بدست آمده است.
علی بهاری، کاظم آتشکاری، جواد محمودی مهر،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
استفاده از زیستتودهها بهروش گازیسازی بهمنظور تولید زیستسوخت و کاهش اثرات مخرب زیستمحیطی سوختهای فسیلی در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. در مطالعه حاضر از روش دینامیک سیالات محاسباتی به منظور پیشبینی فرآیند گازیسازی، درون یک گازیساز رو به پایین استفاده شده است. بررسی مطالعات گذشته نشان میدهد که علیرغم انجام پژوهشهای بسیار توسط محققان مختلف به منظور بیشینهسازی راندمان فرآیند گازیسازی، تاکنون مطالعهای به منظور کمینهسازی میزان نشر آلایندههای حاصل از این فرآیند بهعنوان یکی دیگر از اهداف مهم طراحی، انجام نگرفته است. بنابراین در این مطالعه، تاثیر تغییر نسبت همارزی بهعنوان متغیر طراحی روی راندمان گازیساز و همچنین میزان آلاینده تولید شده به صورت همزمان مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین در این مطالعه نسبتهای مولی CO/CO۲ و H۲/H۲O بهعنوان یکی دیگر از عوامل موثر در انتخاب نقطه بهینه فرآیند در نظر گرفته شده است. به منظور بررسی صحت نتایج، دادههای حاصل از شبیهسازی با نتایج آزمایشگاهی و مطالعه عددی پیشین، مقایسه شده و تطابق خوبی از مقایسه آنها مشاهده شده است. نتایج بهدست آمده از مطالعه حاضر نشان میدهد در نسبت همارزی۰,۶۴ نرخ تولید اکسیدهای نیتروژن به نسبت راندمان گاز سرد با در نظر داشتن بیشینه تولید نسبتهای مولی CO/CO۲ و H۲/H۲O دارای مقدار بهینه بوده و این نقطه بهینهترین نقطه تحت شرایط کاری فرآیند گازیسازی میباشد.
عبداله ریاحی، کاظم آتشکاری، جواد محمودیمهر،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
دریافتکننده خورشیدی که در مرکز کانونی سیستمهای متمرکزکننده خورشیدی قرار دارد عموماً شار تابشی شدیدی را تحمل میکند. تمرکز نامتقارن پرتوهای خورشیدی باعث میشود شار حرارتی روی قسمتهای مختلف دریافتکننده بهصورت یکنواخت توزیع نشود. این توزیع نامتقارن منجر به تنشهای حرارتی در دریافتکننده میشود که روی عملکرد آن تاثیر منفی گذاشته و طول عمر مفید آن را کاهش میدهد. از این رو کاهش توزیع غیریکنواخت شار تابشی روی قسمتهای مختلف دریافتکننده از جمله لولههای داخل آن امری ضروری است. هدف از این پژوهش بررسی توزیع شار متمرکز خورشیدی روی لولههای گرافیتی داخل یک راکتور خورشیدی ۵۰کیلوواتی است که قبلاً برای تجزیه حرارتی متان طراحی شده و در یک کوره خورشیدی آزمایش شده است. در این مطالعه با استفاده از روش رهگیری اشعه مونتکارلو توان خورشیدی جذبشده توسط قسمتهای مختلف این راکتور محاسبه شده و تاثیر ضریب جذب دیوارههای راکتور و سایز روزنه ورودی روی میزان و توزیع توان جذبشده توسط لولههای داخل راکتور بررسی شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد که روزنه ورودی ۱۶سانتیمتری بیشترین جذب توان را داشته و منجر به توزیع شار خورشیدی یکنواختتری میشود. جایگزینکردن دیوارههای منعکسکننده بهجای دیوارههای جاذب نیز توان بیشتری توسط لولهها جذبشده و توزیع شار بهتری را باعث میشود.
محمدعلی یزدانپناهجهرمی، کاظم آتشکاری، محمد کلته،
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده
فناوری گازیسازی بخش مهمی از فناوری استفاده پاک از سوخت زغالسنگ بهشمار میآید. توسعه هرچه بیشتر این فناوری نیازمند درک فرآیندها و اثرات متقابل جریانهای گاز و ذرات سوخت جامد تزریق شده به درون محفظه گازیساز است. در این مطالعه به شبیهسازی عددی یک گازیساز زغالسنگی نمونه ورود همزمان با استفاده از شرایط عملکردی آزمایشگاهی پرداخته شده است. واکنشها و پارامترهای سینتیکی فرآیند گازیسازی با استفاده از دادههای گازیسازی زغالسنگ در مقالات چاپ شده مشابه استخراج شده است. مقایسه نتایج حاصل از شبیهسازی با دادههای آزمایشگاهی و دو مطالعه مشابه دیگر بهخوبی صحت مدل توسعه یافته را تایید میکند. تمرکز این مطالعه بر دقت مدلهای ارائه شده برای فرآیند تبخیر مواد فرار از سوخت و بررسی تاثیر تغییر اکسیدکننده از اکسیژن به هوا بر عملکرد گازیساز است. ۴ مدل تبخیر مواد فرار شامل مدلهای نفوذ شیمیایی، تکنرخی، کوبایاشی و نرخ ثابت بررسی شده است. روند تغییرات پیشبینی شده برای گونهها در مدلهای مختلف مشابه یکدیگر است و بسته به دقت هر مدل مقدار سینگاز تولیدی تا حدودی با یکدیگر متفاوت است. مدلهای کوبایاشی و نرخ ثابت، نرخ تبخیر مواد فرار آزاد شده از سوخت را نسبت به دو مدل دیگر کمتر پیشبینی میکنند. نتایج به دست آمده از مدل نفوذ شیمیایی نسبت به دیگر مدلها مطابقت بیشتری با دادههای آزمایشگاهی دارد اما زمان محاسباتی بالاتری طلب میکند. استفاده از اکسیدکننده هوا بهجای اکسیژن سبب کاهش غلظت سینگاز تولیدی و بنابراین کاهش راندمان گازیساز میشود.