جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای ابراهیمی کچویی
جعفر روشنی یان، شبنم یزدانی، مسعود ابراهیمی کچویی، محمد جواد حسنی کبوترخانی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
یکی از مهمترین قیود سامانه ستارهیاب، حجم حافظه سختافزاری و نرخ به روزرسانی یا سرعت پردازش اطلاعات آن است. به منظور کاهش حجم اطلاعات، استفاده از روشهای یکنواخت سازی کاتالوگ ستارگان که در انتها به صورت پایگاه داده در الگوریتم شناسایی الگوی ستارگان مورد استفاده قرار میگیرد، نتایج مطلوبی داشته است. در این پژوهش سه روش قطاعهای کروی، منحنی شیبدار و ذرات باردار تامسون برای تولید کره یکنواخت پیادهسازی شدهاند. پس از ایجاد کرههای یکنواخت از هریک از روشهای بیان شده، متناظر با هر نقطه بر روی کره ستارهای که دارای بهترین شرایط است از کاتالوگ مرجع انتخاب میگردد. برای ارزیابی کاتالوگهای تولید شده و انتخاب بهترین روش یکنواخت سازی، هفت معیار حداقل انرژی، اندازه کاتالوگ، احتمال حضور حداقل ستاره، میانگین، انحراف معیار حضور ستارگان در هر فریم، اندازه پایگاه داده و میزان شناسایی الگوریتم بازشناسی الگوی ستاره تعریف شده و با استفاده از نظر کارشناسان به هر معیار یک وزن اختصاص داده شده است. پس از ارزیابی هفت معیار معرفی شده برای هر سه روش یکنواختسازی و قراردادن در معادله معدل، روش تامسون به عنوان روش مناسب پیشنهاد شده است.
مهران منصور دهقان، مسعود ابراهیمی کچویی، اویس نگارش،
دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
زیرسیستم کنترل دمای ماهواره، وظیفهی حفظ دمای زیر سیستمهای دیگر در محدودهی مجاز را بر عهده دارد. هدف از این مقاله، بهینهسازی طراحی زیرسیستم کنترل دمای ماهوارههای کوچک است. بدین منظور در ابتدا نرمافزار تحلیل حرارتی ماهواره تدوین و صحهگذاری شدهاست. این نرمافزار پس از دریافت اطلاعات مدار و ماهواره، موقعیت ماهواره را شبیهسازی کرده و شارهای حرارتی ورودی و خروجی را محاسبه میکند. سپس دمای هر یک از وجوه ماهواره در دو حالت سرد و گرم محاسبه شده و در نهایت بیشینه و کمینه دمای ماهواره استخراج میگردد. در این پژوهش از ترکیب سه روش کنترل دمای مرسوم برای ماهوارههای کوچک استفاده شدهاست. ضخامت عایق( تعداد لایهها) ، ضخامت پوشش رادیاتور و توان گرمکن بهعنوان متغیرهای طراحی، و دمای مجاز وجوه ( حداکثر و حداقل دما) بهعنوان قیود طراحی در نظر گرفته شدهاند. تابع هدف یا معیار بهینگی تابعی وزندار از جرم، هزینه و توان مصرفی سامانه کنترل حرارت است که میتواند شاخصی از هزینه آن باشد. روش برنامهریزی درجه دوم متوالی به عنوان روشی توانمند در بهینهسازی غیرخطی جهت بهینهسازی بهکار رفتهاست. نتایج بهینهسازی نشان میدهد که معیار بهینگی در طرح بهینه نسبت به طرح اولیه بهبود قابل ملاحظهای دارد. سرعت بالا، دقت مناسب و قابلیت تعمیم این نرمافزار به طراحی زیرسیستم کنترل دمای طیف وسیعی از ماهوارهها از برتریهای این تحقیق است. لذا میتوان از این نرمافزار بهعنوان یک ماژول در طراحی بهینه چند موضوعی ماهواره استفاده کرد.
محمد صادق دالوند، غلامحسین پوریوسفی، مسعود ابراهیمی کچویی،
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
محرکهای پلاسمایی DBD، یکی از ابزارهای نوین کنترل فعال جریان هستند که در دههی گذشته توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کردهاند. عملکرد این محرک زمانی بهینه است که بیشترین سرعت ممکن را به ازای واحد توان مصرفی، القا کند. از آنجا که سرعت جریان القایی و همچنین توان مصرفی تابع متغیرهای گوناگونی هستند، یافتن ترکیبی که منجر به بهترین عملکرد محرک میشود، از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این پژوهش به منظور بهینهسازی عملکرد محرکهای پلاسمایی DBD، ابتدا با استفاده از روش طراحی آزمایش رویکرد عاملی کامل، اثر متغیرهای الکتریکی (ولتاژ و فرکانس حامل) و متغیرهای هندسی (فاصلهی بین الکترودها، ضخامت دیالکتریک و پهنای الکترود پوشیده) بر سرعت جریان القایی و توان الکتریکی مصرفی در حالت تحریک پایا به طور جامع مورد بررسی تجربی قرار گرفته است. در ادامه با استفاده از شبکهی عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه، یک مدل برای نسبت سرعت جریان القایی به توان مصرفی ارائه شده و اعتبار این مدل به صورت آماری و تجربی صحهگذاری شده است. نتایج حاکی از ضریب تشخیص بالای ۹۵ درصد برای دادههای آموزش و دادههای آزمایش است. در پایان، مدل جایگزین ایجاد شده با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهینه شده و مقدار بهینهی متغیرهای الکتریکی و هندسی تعیین شده است. برای سنجش اعتبار جواب بدست آمده، محرکی بر مبنای متغیرهای بهینه ساخته شده و نسبت سرعت به توان مصرفی آن برابر (m/s)/(kW/m) ۲۹,۷۱ اندازهگیری شده است. اختلاف حدود ۳ درصدی این مقدار با مقدار پیشبینی شده توسط مدل، بیانگر دقت بالای مدل و درستی روش ارائه شده است.