۱۴ نتیجه برای ابوترابی
محمد مهدی ابوترابی زارچی، امیر عبدالله، محمد رضا رازفر،
دوره ۱۴، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
محاسبه نیروی برشی در همه فرآیندهای ماشینکاری از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این مقاله، ضخامت براده تغییر شکل نیافته در فرآیند فرزکاری به کمک ارتعاش آلتراسونیک یک بُعدی محاسبه و سپس، مدلی برای تعیین نیروی برشی در این فرآیند ارائه شده است. روابط تحلیلی نشان میدهند که بیشینه نیروی برشی در فرزکاری آلتراسونیکی بیشتر از فرزکاری معمولی است ولی، میانگین نیروی برشی در فرزکاری آلتراسونیکی کاهش یافته است. برای راستی آزمایی مدلسازی پیشنهاد شده، به کمک یک تنظیم تجربی خاص و اِعمال ارتعاش یک بُعدی در راستای پیشروی به قطعهکار، نیروی برشی در فرزکاری معمولی و ارتعاشی به صورت تجربی اندازه گیری شده است. بزرگتر بودن بیشینه نیروی برشی در فرزکاری آلتراسونیکی و کاهش میانگین نیروی برشی در آن نسبت به فرزکاری معمولی، در نتایج تجربی نیز مشاهده میشود. مقایسه مقادیر متوسط نیروی برشی نشان میدهد که روابط تحلیلی برای پیش بینی نیروی برشی در فرزکاری معمولی به طور متوسط ۱۶% و در فرزکاری آلتراسونیکی به طور متوسط ۴۰% خطا دارد. با توجه به اینکه محاسبه تحلیلی ضخامت براده تغییر شکل نیافته و نیروی برشی در فرزکاری آلتراسونیکی و همچنین مقایسه نیروهای تجربی با نیروهای مدلسازی شده، برای نخستین بار در این مقاله انجام شده است، میتوان دقت روابط ارائه شده را قابل قبول دانست.
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده
از تبیین ارتباط میان توسعه مالی و رشد اقتصادی توسط شومپیتر یک قرن میگذرد، اما همچنان مجادلات جدی میان اقتصاددانان در این مورد وجود دارد. خصوصاً در مورد رابطه علّی میان توسعه مالی و رشد اقتصادی در کشورهای مختلف در بسیاری از موارد، رابطه علّیت معکوس تأیید شده است. یکی از مسائل مغفول مانده در این حوزه توجه به زیرساختارهایی است که میتوانند در اثربخشی توسعه مالی بر رشد اقتصادی نقشی تعیینکننده ایفا کنند. یکی از ستونهای توسعه مالی، کیفیت ارائه خدمات مالی بانکی است که تا حد زیادی تحت تأثیر مالکیت و مداخله دولت در بانکداری میباشد. مقاله حاضر با به کارگیری الگوی تصحیح خطای برداری به انجام آزمون علّیت سهمتغیره میان رشد اقتصادی و شاخصهای منتخب توسعه مالی و نیز شاخص چندبُعدی توسعه مالی که با استفاده از روش تجزیه مؤلفههای اصلی استخراج شده است، با لحاظ نمودن شاخص مالکیت دولتی بانکها در مدل طی سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۸۹ میپردازد. یافتههای این تحقیق گویای آن است که بر خلاف نتایج آزمون علّیت دومتغیره که علّیت معکوس از رشد اقتصادی به توسعه مالی را نشان میدهد، نتایج آزمون علّیت سهمتغیره این ادعا را بجز در مورد داراییهای بانکهای تجاری رد میکند.
محمد مهدی ابوترابی زارچی، محمدرضا رازفر، امیر عبدالله،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
کاهش نیروی برشی در یک فرآیند ماشینکاری دارای مزایای فراوانی از جمله افزایش عمر ابزار و بهبود کیفیت سطح ماشینکاریشده است. یکی از تکنیکهای نوین برای کاهش نیروی برشی، براده برداری به کمک ارتعاش آلتراسونیک است. در این مقاله، فرآیند فرزکاری به کمک ارتعاش آلتراسونیک یک بُعدی روی آلیاژ آلومینیم Al۷۰۲۲ مطالعه شده است. با طراحی یک مکانیزم مؤثر برای اِعمال ارتعاش آلتراسونیک به قطعهکار، تأثیر پارامترهای سرعت برشی، نرخ پیشروی، عمق برش شعاعی و دامنه ارتعاش بر مؤلفههای سهگانه نیروی برشی و برآیند آنها در هر دو فرآیند فرزکاری معمولی و فرزکاری به کمک ارتعاش آلتراسونیک مورد بررسی تجربی قرار گرفته است. اِعمال ارتعاش آلتراسونیک به فرزکاری، بیشترین تأثیر را بر مؤلفه پیشروی نیروی برشی که در راستای ارتعاش قطعهکار است، گذاشته و به طور متوسط آن را ۵/۳۳٪ کاهش داده است. هرچه سرعت برشی کوچکتر و دامنه ارتعاش بزرگتر باشد، میزان جدایش ابزار و قطعهکار در قسمتهایی از هر سیکل ارتعاشی افزایش یافته و مؤلفه پیشروی نیروی برشی کاهش بیشتری مییابد. برآیند نیروی برشی نیز به طور متوسط ۸/۱۰% در فرزکاری ارتعاشی نسبت به فرزکاری معمولی کاهش یافته است.
مهدی طماسبی آبدر، غلام حسین لیاقت، هادی شانظری، امین خدادادی، همایون هادوی نیا، اکبر ابوترابی،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
سرامیکها به علت سختی بالا و چگالی پایین و مقاومت گرمایی بالا، بهطور وسیعی در کاربردهای زرهی و صنعت مورد استفاده قرار میگیرند. از اینرو در این مقاله، پدیده نفوذپرتابه در اهداف سرامیکی به صورت تحلیلی و عددی مورد بررسی قرار گرفته و یک مدل اصلاحی جدید ارائه شده است. در بخش تحلیلی، تئوری وودوارد که یکی از تئوریهای مهم در زمینه نفوذ پرتابه در اهداف سرامیک-فلز میباشد، مورد بررسی قرار گرفته و با اعمال اصلاحاتی در مدل مذکور نتایج بالستیک بهبود یافتهاند و با نتایج تجربی همخوانی خوبی دارند که در بخش تحلیلی، مدل اصلاحی جدیدی ارائه شده که در آن اصلاحاتی از جمله تغییر نیم زاویه شکست مخروط سرامیکی، سایش، قارچی شدن و صلبیت پرتابه و همچنین تغییرات مقاومت فشاری سرامیک در طول فرایند نفوذ تحت عنوان خرابی، لحاظ شده است. در بخش عددی، یک مدل المان محدود با استفاده از نرمافزار الاسداینا ایجاد و پدیده نفوذ پرتابه در هدف سرامیک-آلومینیوم شبیهسازی گردید. نتایج حاصل از روش تحلیلی و عددی با نتایج دیگر محققین مورد مقایسه قرار گرفته است و نتایج مدل اصلاحی در پیشبینی نتایج بالستیک، بهبود قابل ملاحظهای را نشان میدهد.
محمدمهدی ابوترابی،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۵ ۱۳۹۵ )
چکیده
از آنجایی که مطالعات موجود نشان میدهند که توسعه مالی، یکی از عواملی است که میتواند به گسترش سرمایه انسانی کمک کند، هدف تحقیق حاضر، بررسی تأثیر توسعه مالی در تشکیل سرمایه انسانی ایران طی دوره ۸۹-۱۳۵۲ میباشد. با توجه به اینکه توسعه مالی مفهومی گسترده و دارای ابعاد متعددی است، در این تحقیق ابتدا به ایجاد شاخصی چند بعدی از ترکیب چهار شاخص بانکی توسعه مالی شامل نسبتM۲بهتولیدناخالصداخلی، نسبت بدهی بخش خصوصی به سیستم بانکی به تولید ناخالص داخلی، نسبت داراییهای بانک مرکزی به تولید ناخالص داخلی و نسبت داراییهای بانکهای سپردهپذیر به تولید ناخالص داخلی، به روش تجزیه به مؤلفههای اصلی با استفاده از نرم افزار SASپرداخته شده است، سپس با استفاده از روش خود بازگشت با وقفههای توزیعی (ARDL)، اثر توسعه مالی بر سرمایه انسانی با استفاده از نرم افزار Microfit. مورد بررسی قرار میگیرد. نتایج به دست آمده، حاکی از آن است که توسعه مالی در کوتاه مدت و بلند مدت اثر مثبت و معنی داری بر سرمایه انسانی میگذارد که میزان اثرگذاری در بلندمدت نسبت به کوتاه مدت بیشتر است.
امین یوسفی، محمد مهدی ابوترابی،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
دانش مبدلهای صوتی پهنباند از فناوریهای جدید و مهم در حوزه سونار محسوب میشود که با توجه به برخورداری کشور ایران از منابع آبی دریایی، اهمیت دوچندانی پیدا میکند. در این مقاله پس از مقایسه عملکرد انواع ترانسدیوسرها در این حوزه، یک ترانسدیوسر پهنباند با مشخصات امپدانسی و آکوستیکی معلوم که توانایی ارسال و دریافت امواج را دارد، طراحی، شبیهسازی، ساخته و تست شده است. در ابتدا، ابعاد کلی یک ترانسدیوسر پهنباند به کمک مدلسازی پارامتر متمرکز و مدار معادل الکتریکی تقریب زده شده و سپس با افزایش درجات آزادی مدلهای تحلیلی، مشخصات تمام اجزای ترانسدیوسر در یک حالت بهینه برای داشتن پهنای باند بالا به دست آمده است. مدل طراحیشده، به کمک نرمافزار المان محدود کامسول مولتیفیزیک بهصورت سه بعدی شبیهسازی شده تا در ضمن مقایسه با روش طراحی تحلیلی، حل دقیقتری صورت گرفته باشد. سرانجام ترانسدیوسر مذکور ساخته و تست شدهاست تا دادههای تئوری بهدستآمده با نتایج تجربی اعتبار سنجی شوند. نتایج حاصل از آزمایشهای تجربی نشان میدهد که شبیهسازی انجام شده در نرمافزار کامسول مولتیفیزیک، با دقت مناسبی توانسته است فرکانس رزونانس و بیشترین پاسخ ولتاژ ارسالی ترانسدیوسر پهنباند مورد نظر را پیشبینی کند. خطای مدلسازی سه بعدی انجام شده در پیشبینی فرکانس رزونانس و بیشترین پاسخ ولتاژ ارسالی، به ترتیب ۳,۸% و ۵.۷% است. استفاده از روشهای پارامتر متمرکز و مدار معادل الکتریکی هرچند تقریب اولیهای برای ابعاد ترانسدیوسر به دست میدهد ولی در تعیین فرکانس رزونانس و محل رخ دادن بیشترین پاسخ ولتاژ ارسالی درصد خطای بیشتری نسبت به شبیهسازی المان محدود دارد.
محمدرضا نیری، محمد مهدی ابوترابی، محمد حداد زاده،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
یکی از روشهای جدید روانکاری در فرآیندهای ماشینکاری، روانکاری کمینه است. در این روش، مقدار بسیار کمی از سیال توسط هوای فشرده بصورت اسپری در آمده و به عنوان روانکار استفاده میشود. یکی از مزایای این روش، کاهش آلودگی محیط زیست و اثرات نامطلوب بر سلامتی اپراتور نسبت به روانکاری معمولی (تر) است. در این تحقیق، تأثیر روانکاری کمینه بر زبری سطح در سختتراشی فولاد بلبرینگ ۱۰۰Cr۶ مورد بررسی قرار گرفته و با دو روش خشک و تر مقایسه شده است. برای انجام روانکاری کمینه، تجهیزاتی به دستگاه تراش اضافه گردید. برای برادهبرداری از فولاد ۱۰۰Cr۶ از ابزار نانو سیبیان که نسل جدید ابزارهای سی بی ان با تکنولوژی نانو است استفاده شد. آزمایشهای تجربی با سه روش خشک، تر و روانکاری کمینه انجام گرفته است. برای بررسی زبری سطح، هر یک از پارامترهای برشی شامل سرعت برشی، نرخ پیشروی و عمق برش در سه سطح مختلف انتخاب و همه حالتهای ممکن از ترکیب این پارامترها آزمایش شده است. طبق نتایج به دست آمده از آزمایشهای تجربی و نتایج حاصل از آنالیز واریانس، نرخ پیشروی ۶۸%، روش روانکاری ۱۴%، سرعت برشی ۴% و عمق برش کمتر از ۱% بر زبری سطح تأثیر داشت. نتایج به دست آمده نشان داد که زبری سطح در روش روانکاری کمینه نسبت به ماشینکاری خشک و تر به طور متوسط به ترتیب ۴۲ % و ۳۰ % کاهش یافته است.
بهبود حیدری، محمد مهدی ابوترابی، حمیدرضا کریمی زارچی،
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
ماشینکاری فولادهای سخت ویژگیها و مشکلات خاص خود را دارد. با توجه به پیشرفتهای اخیر در بکارگیری ابزارهای برشی جدید، امکان برادهبرداری از فولادهای سخت شده بوسیله فرآیندهایی چون تراشکاری و فرزکاری بوجود آمده است و امکان جایگزین کردن تراشکاری سخت بهجای برخی از فرآیندهای سنگزنی وجود دارد. به عملیات تراشکاری روی قطعهکارهایی با سختی بالای ۴۵ راکولسی، سختتراشی گفته میشود. هدف از این تحقیق، بررسی اثر سختی قطعهکار و پارامترهای سرعت برشی و نرخ پیشروی بر زبری سطح در عملیات سختتراشی فولاد ابزار سردکار X۲۱۰Cr۱۲ یا SPK در حالت خشک است. بدین منظور، قطعهکارهایی از جنس فولاد X۲۱۰Cr۱۲تحت عملیات حرارتی متفاوت قرار گرفت تا در محدوده سختتراشی قرار گیرد. سپس این قطعهکارها با استفاده از ابزار برشی سیبیان با پارامترهای برشی متفاوت ماشینکاری و از لحاظ زبری سطح مقایسه شد. طراحی آزمایشها بصورت کامل بوده و در مجموع، ۳۶ آزمایش انجام شده است. طبق نتایج بدست آمده از آزمایشهای تجربی و آنالیز واریانس، نرخ پیشروی۹۰,۴% و سختی قطعهکار ۸.۳% بر زبری سطح تأثیر داشته است. میزان اثر سرعت برشی بر زبری سطح قطعهکار بسیار ناچیز است. افزایش نرخ پیشروی باعث افزایش زبری سطح شده است. با افزایش سختی قطعهکار تا ۵۰ راکولسی، زبری سطح قطعهکار کاهش و با افزایش سختی از ۵۰ تا ۶۵ راکولسی، زبری سطح افزایش یافته است.
عارف سلیمی نیا، محمد مهدی ابوترابی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
یکی از راههای کاهش دمای ناحیه برش، استفاده از خنککار مناسب است. خنککارهای رایج، علاوهبر اثر نامطلوب بر سلامتی اپراتور، باعث آلودگی محیط زیست نیز میشوند. به این دلیل، علاقه به ماشینکاری خشک یا روشهای خنککاری سبز در سالهای اخیر افزایش زیادی یافته است. یکی از روشهای خنککاری سبز، خنککاری تبریدی است که در آن، معمولاً از نیتروژن مایع به عنوان خنککار در فرآیند برادهبرداری استفاده میشود. در این مقاله، اثر خنککاری تبریدی بهوسیله نیتروژن مایع بر دما و سایش ابزار برشی در فرآیند تراشکاری فولاد زنگنزن آستنیتی ۳۰۴ مورد بررسی قرار گرفته است. از بین روشهای مختلف خنککاری تبریدی، روش پاششی به علت تأثیر مستقیم بر ناحیه برش، انتخاب شده است. ماشینکاری با روشهای خنککاری تبریدی و معمولی و همچنین ماشینکاری خشک انجام شده است. مقایسه نتایج به دست آمده نشان میدهد که تراشکاری تبریدی فولاد ۳۰۴ در مقایسه با تراشکاری خشک و معمولی، دما را به ترتیب تا ۸۳ و ۶۷ درصد و سایش در سطح آزاد ابزار را به ترتیب تا ۷۵ و ۵۳ درصد کاهش میدهد. آنالیز واریانس نشان داد که سرعت برشی نسبت به نرخ پیشروی تأثیر بسیار بیشتری بر دما و سایش ابزار دارد. افزایش سرعت برشی در تمام حالتهای روانکاری باعث افزایش دما و سایش ابزار شده است.
سیدمصطفی میرعبداللهی، محمدمهدی ابوترابی،
دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۳۹۸ )
چکیده
در برش پلاسما، یک گاز نجیب با سرعت بالا از نازل دمیده میشود و به کمک یک جرقه فرکانسی ولتاژ بالا، گاز در سر مشعل یونیزه شده و قوس الکتریکی ایجاد میشود. سپس گاز به حالت پلاسما تبدیل میشود که فرآیندی ایدهآل برای برشکاری فلزات سخت است. در این تحقیق، بهینهسازی و مطالعه اثر پارامترهای مؤثر در فرآیند برشکاری پلاسما فولاد ضدزنگ ۳۰۹AISI مورد بررسی قرار گرفت. با انجام آزمایشهای تجربی، تأثیر پارامترهای ورودی شامل شدت جریان، فشار گاز و سرعت حرکت مشعل روی ۳ پارامتر خروجی شامل اندازه عرض برش، منطقه متأثر از حرارت و زبری سطح بررسی شد. تحلیل نتایج نشان داد که شدت جریان، سرعت پیشروی و فشار گاز به ترتیب بیشترین اثر را روی پارامترهای خروجی دارند. از شبکه عصبی مصنوعی (ANN) و الگوریتم ژنتیک برای پیشبینی و بهینهسازی پارامترهای خروجی استفاده شد. نتایج بهدستآمده نشان میدهد مدل شبکه عصبی دقت مناسبی برای پیشبینی پارامترهای خروجی دارد. بهینهسازی پارامترها برای دستیابی به بهترین شرایط برشکاری با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک انجام گرفت. مدل شبکه عصبی بهعنوان تابع هدف و زبری سطح، اندازه شکاف و منطقه متأثر از حرارت بهعنوان ورودی الگوریتم ژنتیک معرفی شدند. نتایج بهدستآمده نشان میدهند که ترکیب شبکه عصبی- الگوریتم ژنتیک یک روش کارآمد برای بهینهسازی فرآیند برشکاری پلاسما است. این روش میتواند برای دیگر فرآیندهای برشی پیشرفته نیز اصلاح و به کار گرفته شود.
مسعود بیات، محمدمهدی ابوترابی،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
کاهش مصرف انرژی در تولید یک نیاز ضروری است. در فرآیندهای تولید بهویژه ماشینکاری، بیش از ۹۰% اثرات زیستمحیطی، ناشی از مصرف انرژی در ماشینهای ابزار است. هدف مطالعه حاضر، تخمین و مقایسه انرژی مصرفی فرآیند فرزکاری فولاد AISI ۳۱۶ در حالتهای روانکاری معمولی (تر) و کمینه و همچنین اندازهگیری تجربی انرژی مصرفی در هر کدام از این دو حالت است. بنابر مطالعات انجامشده، انواع مدلسازی انرژی مصرفی در ماشینکاری پیشنهاد شده ولی در مورد کاربرد این مدلسازیها مطالعات کمی صورت گرفته و روش روانکاری کمینه از نظر میزان مصرف انرژی با روش تر کمتر مقایسه شده است. بهمنظور تایید مدلسازی انجامشده برای پیشبینی انرژی مصرفی در فرآیند فرزکاری، از آزمایشهای تجربی استفاده شد. نتایج بهدستآمده نشان میدهد روش ارایهشده برای پیشبینی میزان مصرف انرژی با توجه به خطای ۵درصدی، کارآمد و عملی است. پس از تایید مدلسازی انجامشده، با استفاده از ۲ سطح برای نرخ پیشروی و سرعت اسپیندل و بهکارگیری روش طراحی آزمایش کامل، انرژی و توان مصرفی در حالتهای برش کمینه و تر بهصورت تجربی با استفاده از توانسنج متصلشده به کابل برق ورودی ۳ فاز دستگاه ماشین فرز اندازهگیری شد. مصرف انرژی در روش روانکاری کمینه نسبت به حالت تر ۱۶% کاهش یافته است. متوسط توان مصرفی در فرزکاری با روانکاری کمینه ۳۳% کمتر از فرزکاری در حالت تر است.
دوره ۲۸، شماره ۳ - ( ۲-۱۴۴۳ )
چکیده
من بین التقالید والطقوس الموجوده والمتداوله بین الناس یمکن أن نشیر إلی الاستسقاء أو طلب الماء وهو تقلید یتضمّن بعض الحرکات التمثیلیه ولها جذور وطیده فی التقالید الإیرانیه القدیمه وهی ذات صله بتقالید ومعتقدات الدین والأساطیر وتذکرنا بعباده آناهیتا، آلهه الخصب والمطر فی تلک الحقبه الزمنیه. کان هذا الطقس متدوال بین مناطق کبیره من إیران والشرق الأوسط ویتم عبر حالات تطبیقیه مختلفه بحیث تتم أنواع طلب الماء والاستسقاء بصوره جماعیه أو شخصیه وبمعیه الدمی والإنسان والدعاء والأشیاء والحیوانات. وفی هذا المقال نرید تسلیط الضوء علی الطرق المختلفه لحالات الاستسقاء وطلب الماء والتقالید التمثیلیه المتداوله فی شمال إیران وجنوبها. إنّها تقالید تتمّ من أجل انقطاع الماء وکذلک زیاده الأمطاء أو الاستسقاء، الأمر الّذی یعود جذوره إلی التقالید والتعالیم التمثیلیه فی عباده آلهه الماء فی المعتقدات الإیرانیه القدیمه والأثریه. قمنا بتحدید واختیار عده طقوسات مختلفه وتناولها هیکلیتها ودراسه الأبعاد التمثیلیه المختلفه فیها من خلال الاعتماد علی المنهج الوصفی-التحلیلی. غایه کاتبه هذا المقال هی أن تبین وتشیر إلی الهیکل المشترک فی التقالید التمثیلیه لطقوس وتقالید الاستسقاء القدیمه وتعلن أنها لم تکن مجرد عرض، بل إنّ لها جذور فی المعتقد الأسطوری والمتجذر بین الإیرانیین الذین ما زالوا یعملون بها فی ظل الدیانه الجدیده.
دوره ۳۱، شماره ۳ - ( الخریف ۱۴۴۶ )
چکیده
قد تتعامل الجیوبولیتیک بطبیعتها المتعدده التخصصات والمتعدده النطاق مع مجالات مختلفه من الظواهر السیاسیه والمکانیه؛ وإنّ لهذه الظواهر واقعا خارجیا وموضوعیا وأیضاً واقع مجرد وذهنی. مع زیاده الدراسات المتعلقه بالجیوبولیتیک النقدیه، توسع نطاق الدراسات الجیوبولیتیکیه وامتد نطاق دراسه هذا المجال إلی مجالات مثل البیئه والثقافه والفن. فی غضون ذلک، فإن الفن کعلم وظاهره شعبیه وعالمیه، له تأثیرات سیاسیه ومکانیه معینه. وبالنظر إلی وجود مواضیع مشترکه فی مجالی الجیوبولیتیک والفنون، فقد أجاب البحث الحالی علی السؤال التالی: ما هی الأمثله والعلاقات الموجوده بین الجیوبولیتیک والفن وما إذا کان من الممکن الحدیث عن مصطلح یسمی الجیوبولیتیک للفن. وللإجابه علی هذا السؤال، قامت هذه الدراسه بتحلیل المفاهیم والأمثله المشترکه بین الجیوبولیتیک والفن بأسلوب وصفی تحلیلی. فتظهر النتائج أن المفاهیم الجیوبولیتیکیه مثل المنافسه، والتعاون، والسلطه، والسیاسه والفضاء تنعکس وتمثل فی الفن علی مستویات مختلفه. ولذلک فإن الفن بمعناه العام والواسع تحت عنوان الفنون الجمیله وأیضا الفن کمساحه لنقل المعنی (العنصر الأیقونی)، هو نوع من الفضاء الموضوعی والتجریدی الذی یتم فیه تمثیل المفاهیم والأسس الجیوبولیتیکیه.